O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nastavlja se daljnje razminiranje poljoprivrednih površina

1/1
Nastavlja se daljnje razminiranje poljoprivrednih površina
Nastavlja se daljnje razminiranje poljoprivrednih površina
Objavljeno: 07-10-2015

Dana 12.listopada 2015.godine (ponedjeljak)  u 12,00 sati  u Kabinetu župana Ličko – senjske županije  župan Milan Kolić , ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec i direktor tvrtke ISTRAŽIVAČ d.o.o. Nuštar Vladimir Franjić potpisati će Ugovore o pretraživanju i razminiranju minski zagađenih poljoprivrednih površina na području Ličko-senjske županije, koji bi se trebali financirati sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koja će biti obuhvaćena ovim projektom je 6.819.070 m2, a vrijednost je oko 46.022.797,00 kuna.

Projekt razminiranja poljoprivrednog zemljišta Ličko-senjska županija kandidirala je na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za dodjelu potpore iz Programa razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Mjera  5.2.“. – „Potpora za ulaganja u obovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim prilikama i katastrofalnim događajima“, Operacija „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“.

Nakon što je Županija primila Odluku o prihvatljivosti zahtjeva za potporu proveden je Javni poziv na kojem je izabrana tvrtka ISTRAŽIVAČ d.o.o. Nuštar  za izvođenje usluge pretraživanja i razminiranja.

 

KABINET ŽUPANA

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom