O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Moja Novalja bez azbesta!

1/2
Moja Novalja bez azbesta!
Moja Novalja bez azbesta!Moja Novalja bez azbesta!
Objavljeno: 09-09-2015

Dana 22.rujna ove godine u 10,30 sati održati će se predavanje u Gradskoj vijećnici Grada Novalje na temu " Zamjena azbestnih krovova i fasada kao nužnost".

Zamjena azbestnih krovova je u principu jednostavna, ali je trebaju provoditi za to obučeni ljudi. Stari azbestni (salonit, eternit) krov se jednostavno skine, a na njegovo mjesto postavi mediteran crijep ili neki drugi po želji. Prilikom zamjene je dobro provjeriti da li je potrebno promijeniti letve i vodonepropusnu foliju (PVC) što iziskuje manji trošak. Ako je potrebno promijeniti oluk, daske, grede ili popraviti samu bazu krova to već iziskuje veći trošak, ali ga je pametno provesti u momentu takve zamjene krova.

Preporučamo da prilikom zamjene azbestnog krova vodite računa o energetskoj učinkovitosti i prije postavljanja crijepa postavite na daske termo izolaciju.

U 2011. godini bilo je 168 novo oboljelih od azbesta (ono što je registrirano). Vjesnik u svom članku “Azbest i dalje prijeti iz salonitnih ploča okolišu i ljudima” navodi: “Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu lani je zabilježio … Najviša stopa smrtnosti zabilježena je u Primorsko-goranskoj županiji – 3,82 osoba na 100.000 stanovnika …”.

Ovo je najbrže rastuća ekološka akcija koja se trenutno dešava na našim prostorima i vjerujemo da Vam može biti zanimljiva i korisna, a sada se još i dodatno nadopunjava energetskom učinkovitošću koju provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Zamjenom azbestnih krovova i fasada u Hrvatskoj pridonosimo očuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja) i stvaramo ljepši ugođaj, a Hrvatsku pretvaramo u poželjniju turističku destinaciju.

Na 56 izuzetno posjećenih prezentacije u 11 županija bilo je više od 5000 posjetitelja koje smo upoznali s novostima oko svega do sada postignutog, što možete vidjeti na našoj stranici www.mojotok.info, a kako nas prate mediji možete vidjeti na istoj stranici pod http://mojotok.info/o-nama/mediji-o-nama/

Nenad Maljković

Udruga "Moj Otok"

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom