O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Radionica sviranja tambure samice u prostorijama GPOU-a Otočac

1/1
Radionica sviranja tambure samice u prostorijama GPOU-a Otočac
Radionica sviranja tambure samice u prostorijama GPOU-a Otočac
Objavljeno: 12-08-2015

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac u terminu od 31.8. do 04.9.2015. godine organizira radionicu sviranja tambure samice u prostorijama Učilišta.

Tambura samica (dangubica, kuterevka...) nezaobilazan je instrument i pratilac izvorne ličke (i ne samo ličke) pjesme i plesa. Usprkos njezinom značenju za cjelokupni hrvatski folklor pisane literature o tamburi samici ima vrlo malo, taj jednostavni i lijepi instrument kao da je bio osuđen na tihi zaborav utjecajem okolnosti ali i zahvaljujući našoj nedovoljnoj brizi za vlastitu tradiciju i kulturno naslijeđe.

Razlozi organiziranja radionice su višestruki. Prije svega spoznaja o važnosti upoznavanja sa naslijeđem vlastitog naroda, zatim rad na tome da se ovakav instrument učini živim. Nadalje, praktična strana sviranja na tamburi samici KUD - ovima se daje veći stupanj izvornosti. Nadalje, samičar (svirač na samici) može obavljati poslove korepetitora na standardnim pokusima KUD - ova. Tambura samica može značiti i divno obogaćenje koreografije KUD - a u glazbeno aranžerskom smislu...

Polaznici će učiti način ugađanja samice, osnove sviranja i standardne pozicije sviranja na samici kroz praktične primjere.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 28.08.2015. svakim radnim danom od 8-15h na  telefon 771-143.

 

Ravnateljica:

Nada Avsec, prof. v.r.

                                                                                                             

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom