O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

KUD Korana iz Slunja večeras na Plitvičkima jezerima

1/1
KUD Korana iz Slunja večeras na Plitvičkima jezerima
KUD Korana iz Slunja večeras na Plitvičkima jezerima
Objavljeno: 25-07-2015

PLITVIČKA JEZERA – Večeras je u okviru „Ljeta folklora“ došao red za nastup KUD-a Korana iz Slunja, ovo društvo nastupit će u Auto-kampu Korana od 19 do 21 sat, izvodeći kordunaški hrvatski folklor.

Nekoliko riječi o ovom društvu. Prvo registrirano društvo djelovalo je i prije Domovinskog rata, osnovano  je 1978. godine. Tijekom domovinskog rata 1993. godine u Prognaničkom naselju Gaza u Karlovcu osnovan je sadašnji KUD Korana Slunj. Tada je brojio nekih 20 članova, uglavnom starije životne dobi, a sada, hvala Bogu, ima 50 aktivnih članova, posebno veseli što je mnogo članova društva mlade, odnosno čak i dječje dobi.
KUD Korana Slunj nastupio je na mnogima manifestacijama i smotrama, od lokalne do državne razine. Valja spomenuti kao primjer Međunarodnu smotru folklora u Zagrebu, Vinkovačke jeseni, Miholjačko sijelo u Donjem Miholjcu, Đakovačke vezove, zatim nastupe na smotrama u Polači, Škabrnji, Vinjanima Donjim, Okučanima, Benkovcu, Ogulinu…  daljnje nabrajanje bi nas predaleko odvelo.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom