O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

8. Uskočki dani u Senju - u petak i subotu

1/1
8. Uskočki dani u Senju - u petak i subotu
8. Uskočki dani u Senju - u petak i subotu
Objavljeno: 30-06-2015

SENJ – Eto uskoka, eto Uskočkih dana u Senju. Još na sitno se broji do ove već tradicionalne manifestacije, petak i subota su dani za to.

U ta dva dana u Senju će oživjeti „srednji vijek“, bit će prigode vratiti se u neko 16. stoljeće, slavno vrijeme Senja i njegovih uskoka. Vrijeme je to kada je uzidana tvrđava Nehaj i kada su uskoci doživjeli vrhunac svoje slave.

A kakvi bi to Uskočki dani bili kada ne bi bilo starih odora, starih običaja, kojekakvih naprava, kada se ne bi nudila onovremena hrana. Nadasve kakvi bi to Uskočki dani bili kada ne bi bilo borbi hrabrih ratnika. Zato je ove godine Turistička zajednica Grada Senja priredila rekonstrukciju pomorske bitke za senjsku luku, ali to nije sve, bit će oko Nehaja krvave borbe s Turcima. Prigoda je to da se pokažu i dokažu razne viteške skupine koje će svojom šarolikošću kostima prošarati Senj tih dana.

Sve skupine koje sudjeluju na Uskočkim danima Senjani i njihovi gosti moći će vidjeti  u mimohodu gradskim ulicama. A da posjetiteljima ne bi bilo dosadno, bit će tu natjecanja u streličarstvu, bit će i škole mačevanja, a za one miru više sklonih i radionice starih zanata. Naravno da će se pojaviti i neki likovi iz daleke prošlosti, da će nastupiti žongleri i lakrdijaši (i u to vrijeme bilo lakrdijaša), bit će tu gutača vatre, plesat će se srednjovjekovni plesovi i izvoditi srednjevjekovna glazba. Bit će tu svega, pa tko kaže da mu nije bilo zanimljivo i zabavno, morat će se zamisliti nad sobom.
 

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom