O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zanimanje za biciklistički uspon na Zavižan veliko

1/1
Zanimanje za biciklistički uspon na Zavižan veliko
Zanimanje za biciklistički uspon na Zavižan veliko
Objavljeno: 17-06-2015

KRASNO – Zanimanje za uspon biciklima na Zavižan je veliko. Otkako je otvoreno on line prijavljivanje sudionika, do današnjeg dana prijavljeno ih je 409. A vremena za prijavu ima još do petka u 10 sati, kada se prijave okončavaju.

Ovaj „13. Uspon na Zavižan 2015.“ (od 0 do 1594 m n.v.) bit će održan 20. lipnja ove godine (subota). Pored NP Sjeverni Velebit uspon organiziraju BBK Senj i Turistička zajednica Grada Senja.

Ovisno o tjelesnoj pripremljenosti sudionika, start br. 1 je na 0 m n.v. u Senju, a start br. 2 u Oltarima, na 940 m n.v. Staza je dugačka 38 km, start je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, a zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak, te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta, a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Na 10 km od starta (1 km iza sela Nekići) trasa utrke skreće lijevo prema Oltarima. Taj dio staze je uglavnom makadamska cesta, s 2,5 km asfaltirane ceste prije Oltara. Od Oltara (start br. 2), staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu, nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km), a potom od Babić Siče je makadamski put (oko 9 km), sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom