O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Likovna kolonija LIKOM GACKE

1/1
Likovna kolonija LIKOM GACKE
Likovna kolonija LIKOM GACKE
Objavljeno: 23-05-2015

OTOČAC - Nakon četverogodišnje stanke ponovno je ostvarena suradnja između Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac i Udruge željezničara slikara „Plavo svjetlo“ iz Zagreba te će se ove godine krajem svibnja u Otočcu ponovno održati Likovna kolonija LIKOM GACKE.

Do sada je u periodu od 2003. do 2010. godine održano osam likovnih kolonija na kojima je sudjelovalo tridesetak autora iz različitih krajeva Hrvatske, a koji su inspirirani ljepotama Otočca i Gacke stvarali umjetnička djela koristeći različite slikarske tehnike.
Na ovogodišnjoj trodnevnoj Likovnoj koloniji LIKOM GACKE, koja će biti održana u periodu od 29. do 31. svibnja, sudjelovat će sedam autora različitih likovnih usmjerenja, a osim članova Udruge željezničara slikara „Plavo svjetlo“ na koloniji će sudjelovati i tri autorice iz Otočca.
Tako će svoje radove nadahnute lokalnim motivima oblikovati akademski umjetnici i umjetnici amateri: Marija Jambrović, Josip Mušanović, Nikola Novosel i Zlata Živković iz Udruge „Plavo svjetlo“, Jasmina Barković, Draženka Draženović Kostelac i Ana Dukmenić iz Otočca, a samo svojim radovima predstavit će se i Marija Bertić Štefanac i Ksenija Talijančić, također članice Udruge „Plavo svjetlo“. Koordinatorica ovogodišnje Likovne kolonije je Tanja Horvat, djelatnica Udruge željezničara slikara "Plavo svjetlo".

GPOU/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom