O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Da se ne zaboravi ! 24 godine od osnutka Posebne jedinice policije – Specijalne policije iz Otočca

1/1
Da se ne zaboravi ! 24 godine od osnutka Posebne jedinice policije – Specijalne policije iz Otočca
Da se ne zaboravi ! 24 godine od osnutka Posebne jedinice policije – Specijalne policije iz Otočca
Objavljeno: 24-03-2015

Ove godine vrlo skromno ali dostojanstveno obilježiti će se 24.obljetnica osnutka Posebne jedinice policije – Specijalne policije i Dan udruge iz Domovinskog rata "Posebne jedinice policije Sokolovi 1991" Sinac.

25.ožujak 1991.godine je dan sjećanja na djelovanje 98 pripadnika Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991,“ u Domovinskom ratu čime iskazujemo zahvalnost i poštovanje 10-torici poginulih i umrlih pripadnika SJP Ispostave (satnije) Sinac PU Ličko-senjske kao i svima poginulim braniteljima u Domovinskom ratu koji su rekli DA u stvaranju i oslobađanju Domovine hrvatske. Naša postrojba bila je okosnica obrane Otočca i Gacke doline, kroz koju je prošlo 98 pripadnika pri čemu je desetak ranjeno a 10 pripadnika zauvijek nas je napustilo ( Božičević Darko, Dujmović Nikola, Gerovac Jure, Kostelac Mate, Marković Željko, Orešković Mario, Orešković Boris, Piršljin Fabijan, Rožman Mirko i Šnjarić Pera) od kojih su neki svoje živote ostavili u Vukovaru, Erdutu i Otočcu - kazao je predsjednik Udruge PJP"Sokolovi 1991" Milenko Kovačić.

Obveza svih nas je da treba raditi na tome da se djela pripadnika PJP ne zaborave i otmu zaboravu. Posebna jedinica policije Sinac osnovana pri tadašnjoj PU Gospić i djelovala je u dvije satnije, od kojih je jedna bila smještena u Sincu a druga u Perušiću čije je djelovanje bilo od vrha Kapele do Gračaca - kaže Kovačić.

Na zgradi Zadružnog doma u Sincu u znak osnivanja i utemeljenja Specijalne policije za Otočac i Gacku dolinu na spomen ploču biti će u 12 sati položen vijenac i zapaljena svijeća za sve poginule i umrle pripadnike policije.

U 11 sati je sveta Misa u šumi pri malom Gospinom oltaru, 1.5 km od župne Crkve. Misnik je župnik iz Sinca vlč.Stanko Smiljanić.

Pozivamo sve koji mogu da se pridruže !

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom