O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počinje edukacija za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja

1/1
Počinje edukacija za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja
Počinje edukacija za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja
Objavljeno: 03-03-2015

OTOČAC – Poljoprivredna savjetodavna služba u Gradu Otočcu započinje s edukacijama o sigurnom rukovanju i primjeni sredstava za zaštitu bilja, dakle pesticida i drugih otrovnih tvari koji se koriste u poljoprivredi.

Kako smo informirani od Ureda savjetodavne službe u Otočcu, predavanje će biti održano od 9. do 11. ožujka ove godine (ponedjeljak-srijeda) u Gackomu pučkom otvorenom učilištu. Predavanje će trajati u navedenim danima od 10 do 15 sati (ukupno 15 sati predavanja).

Predavači će biti: Aleksandar Horvatić, Nikola Gržan, Srećko Kostelić, Gordana Dragun i Ivan Šimičević.

Ova skupina polaznika može brojati najviše 70 polaznika. Svaki zainteresirani polaznik treba donijeti osobnu iskaznicu, OIB i svjedodžbu o završenoj školi, minimum je završena osnovna škola.

Cijena edukacije je 380 kuna, što je cijena za 1. Modul (postoje još dva modula, no ona su namijenjena velikima poljoprivrednim proizvođačima te trgovcima otrovnim tvarima).

Ovoj obvezi edukacije ne može izbjeći nitko tko u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji kani baratati sredstvima za zaštitu bilja. Naime, u sklopu provođenja Nacionalnog plana o održivoj uporabi pesticida (NAP) svi oni koji kupuju i primjenjuju sredstva za zaštitu bilja trebaju najkasnije do 26. studenog ove godine imati položen ispit i iskaznicu kojom će moći sredstva za zaštitu bilja kupovati u maloprodaji. Dakle, nitko tko nema završenu ovu edukaciju ne će moći kupiti ni jedno sredstvo za zaštitu bilja ma koje ono namijene bilo. Položen ispit i iskaznicu trebaju imati svi korisnici bez obzira imaju li OPG ili ne. Cilj edukacije je osigurati održivu uporabu pesticida smanjenjem rizika i učinaka uporabe na zdravlje ljudi i okoliš te poticanje postupaka integrirane zaštite bilja.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu prijaviti Nataši Bronzović na tel. 771-353 ili na mobitel 091/4882-796.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom