O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mogu li zaštita prirode i seljaci zajedno?

1/1
Mogu li zaštita prirode i seljaci zajedno?
Mogu li zaštita prirode i seljaci zajedno?
Objavljeno: 25-11-2014

PLITVIČKA JEZERA - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode putem projekta integracije u EU Natura 2000(NIP) u suradnji s konzorcijem AVLON Foundation, Nizozemska; ÖKL, Austrija i Ecologica, Hrvatska, te Javnom ustanovom Nacionalni park Plitvička jezera organizira radionicu pod nazivom „Dobre prakse suradnje javnih ustanova za zaštitu prirode i poljoprivrednika“. 

Radionica će biti održana 28. studenog ove godine (petak) u prostorijama Parka s početkom u 11 sati u prostorijama Znanstveno-stručnog centra „Dr. Ivo Pevalek“.

Radionica je namijenjena djelatnicima javnih ustanova za zaštitu prirode, poljoprivrednicima, te vlasnicima turističkih i ugostiteljskih objekata.

Cilj je radionice pokazati primjere dobre europske suradnje između javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima prirode i poljoprivrednika te načine na koje se ovakvi primjeri mogu primijeniti na lokalnu situaciju. Primjeri uključuju n. pr. osmišljavanje, brendiranje i prodaju proizvoda baziranih na prirodnim vrijednostima zaštićenih područja prirode; korištenje mjera ruralnog razvoja i slično.

Radionicu će održati Wolfgang Suske, austrijski konzultant za ruralni razvoj i zaštitu prirode koji ima veliko iskustvo u radu s poljoprivrednicima i javnim ustanovama za zaštitu prirode u Austriji, Njemačkoj, Rumunjskoj, Malti, Češkoj i drugim zemljama. Suske je dugogodišnji savjetnik austrijskog Ministarstva poljoprivrede o pitanjima mjera zaštite prirode u programima ruralnog razvoja. Suske također izvrsno poznaje prilike u Hrvatskoj, gdje već godinama radi na provođenju projekata vezanih uz zaštitu prirode, posebice Naturu 2000, te poljoprivredu.

Predviđeno trajanje radionice je oko 3,5 sati.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom