O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Započelo snimanje filma 260 DAYS

1/1
Započelo snimanje filma 260 DAYS
Započelo snimanje filma 260 DAYS
Objavljeno: 06-06-2024

OTOČAC - Marijan Gubina je hrvatski pisac poznat po svojoj knjizi 260 dana, u kojoj opisuje svoje zatočeništvo tijekom Domovinskog rata. Autor je kao desetogodišnji dječak bio zatočen 260 dana u srpskima koncentracijskim logorima. Naravno da je dječaku to bilo teško i traumatično iskustvo, eto pretočeno u knjigu – da se ne zaboravi! Gubina detaljno opisuje fizičke i psihičke patnje koje je proživio, ali također ističe i trenutke nade, solidarnosti i ljubavi koje su mu pomogle da preživi. Djelo je postalo vrlo popularno i steklo mnoge čitatelje, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

A knjiga 260 dana poslužila je kao predložak za snimanje filma 260 DAYS. Naravno da se „vodeći“ hrvatski redatelji nisu latili ove teme, samo vjerojatno zato što je to bolna hrvatska priča, oni snimaju filmove čija je tematika „sa ovih naših prostora“. A tko se poduzeto da snimi ovaj film? Tko li će ako ne će Jakov Sedlar. Film se snima na engleskome jeziku na više lokacija u Osječko-baranjskoj županiji, a ova će priča o kršenju dječjih i ljudskih prava biti prezentirana svijetu.

I naravno, kako to u „samostalnoj i slobodnoj“ Hrvatskoj biva, novca iz državne i paradržavne kase za ovakve filmove nema, novac se skuplja „iz oka i iz boka“, ali Bog će biti dobar i film će biti snimljen.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom