O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

1/3
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u KriževcimaDan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u KriževcimaDan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima
Objavljeno: 20-11-2023

KRIŽEVCI - Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu je u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, križevački vladika Milan Stipić služio je svetu zadušnu liturgiju i panihidu – molitveni spomen za pokojne za sve žrtve Domovinskoga rata.

Tom prigodom u katedrali je održan i koncert Hrvatskog  pjevačkog društva Bijaćka vila iz Kaštela pod dirigentskim vodstvom maestra Andre Čala.

Gosti koncerta bili su članovi Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik koji su nastupili pod vodstvom dirigenta Ozrena Bogdanovića.

Izvodile su se duhovne skladbe zapadne i istočne liturgijske baštine. Na kraju koncerta zajednički je s pukom otpjevana poznata rodoljubna pjesma Moja domovina.

Prigodom Dana sjećanja katedrala je bila osvijetljena lampionima. Grkokatolici će na poseban način obilježiti stradanje žrtava u Domovinskom ratu, osobito grkokatolika, u utorak 21. studenoga u Vukovaru svetom liturgijom u grkokatoličkoj župnoj crkvi Krista Kralja, koju će služiti vladika Milan Stipić.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom