O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Za financiranje projekata potpomognutih područja i područja posebne državne skrbi osigurano 1,39 milijuna eura

1/1
Za financiranje projekata potpomognutih područja i područja posebne državne skrbi osigurano 1,39 milijuna eura
Za financiranje projekata potpomognutih područja i područja posebne državne skrbi osigurano 1,39 milijuna eura
Objavljeno: 19-11-2023

OTOČAC - Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi. 

Javni poziv ima za cilj doprinijeti ostvarenju planova smanjivanja razlika između regija i manje razvijenih regija, u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti. 

Prihvatljivi prijavitelji na poziv su jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi) na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi, koji na sebe preuzimaju poticaj daljnjeg razvoja aktivnosti prepoznatih kao životnih potreba lokalnog stanovništva i na korist njihove lokalne zajednice.

Prihvatljivi projekti u sklopu ovog Javnog poziva su oni koji se odnose na održivi povratak, ostanak i naseljavanje u svrhu pristupačnosti i unapređivanja lokalne infrastrukture, osobito izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne i komunalne infrastrukture, vodeći računa o zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti i neovisnosti. 

Prihvatljiva ulaganja i s njima povezani prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su:

  • troškovi izvođenja radova obnove/gradnje objekata komunalne infrastrukture,
  • troškovi izvođenja radova obnove/gradnje objekata socijalne infrastrukture,
  • srodni projekti koji doprinose povratku, naseljavanju i održivom razvitku na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi

Najveći iznos koji se jedinici lokalne samouprave po projektu može dodijeliti iznosi 80.000 eura, dok za ostatak vrijednosti projekta jedinica lokalne samouprave, u slučaju sufinanciranja, mora osigurati sufinanciranje provedbe cjelokupnog projekta. 

Po okončanju Javnog poziva provodi se verifikacija svih zaprimljenih prijava a financijsku potporu dobiti će jedinice lokalne samouprave koje ostvare najveći broj bodova i to redoslijedom utvrđenim na listi prvenstva do iskorištenja iznosa raspoloživih sredstava.  

Rok za podnošenje prijava je do 27. studenoga. 

Za financiranje ovog Javnog poziva osigurana su sredstva državnog proračuna u iznosu od 1,39 milijuna eura – vele u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom