O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Iz kombija spasili ljude i uhitili krijumčara koji je bježao

1/1
Iz kombija spasili  ljude i uhitili krijumčara koji je bježao
Iz kombija spasili  ljude i uhitili krijumčara koji je bježao
Objavljeno: 14-11-2023

GOSPIĆ - U subotu su oko 19,30 sati na autocesti policajci Policijske uprave ličko-senjske zaustavljali kombi mađarske registracije, ali se vozač oglušio na svjetlosne znakove policije i nastavio kretanje.

U jednom trenutku vozač kombija ugasio je svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio iz kombija i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policajac ga je stigao, svladao i vezao.
Odmah po iskakanju vozača kombija, policajac koji je upravljao službenim automobilom primijetio je da se kombi i dalje nekontrolirano kreće autocestom i udara u zaštitnu ogradu,  te je uskočio u kombi i zaustavio ga te tako spriječio prevrtanje vozila.

U njemu su pronašli više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena. Brzim reagiranjem policajci su ih spasili od prevrtanja vozila, a primijetili su i da je u kombiju bila povišena temperatura i ustajali zrak.

Iako nitko na mjestu događaja nije bio ozlijeđen, jedna je ženska zbog slabosti zatražila liječničku pomoć, koja joj je pružena u Općoj bolnici u Gospiću, no na žalost je jučer preminula.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu te su svi izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Vozač kombi vozila, 53-godišnji Gruzijac je uhićen i sumnjiči se da je počinio dva kaznena djela, kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili drugoj članici EU i potpisnici Schengenskog sporazuma i kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. On je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom