O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dodjela vatrogasne opreme

1/2
Dodjela vatrogasne opreme
Dodjela vatrogasne opremeDodjela vatrogasne opreme
Objavljeno: 10-08-2023

OTOČAC – Jučer je u sjedištu Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije izvršena je primopredaja vatrogasne zaštitne opreme za vatrogasne postrojbe sa svih pet požarnih područja u županiji. Oprema je nabavljena putem javne nabave Ministarstva poljoprivrede od sredstava koja se prihoduju od opće korisnih funkcija šuma, a vrijednost nabavke za sve vatrogasne zajednice u Hrvatskoj je oko 800.000 eura, od čega se oprema vrijednosti oko 132.000 eura raspoređuje na područje Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije.

Oprema se sastoji od izolacionih aparata – komplet, kaciga za urbane i kaciga za šumske požare, kombinezona za šumske požare, vatrogasnih čizmi za šumske požare, te čizmi za urbane intervencije. Valja napomenuti da je u tijeku postupak nabave zaštitnih rukavica, a uskoro se očekuje i isporuka intervencijskih odijela.

Uz ovu novonabavljenu opremu vatrogasci su u županiji podigli operativnu sposobnost i učinkovitost, te obzirom da se radi o zaštitnoj opremi prvenstveno vlastitu sigurnost prilikom izvršavanja brojnih intervencija kojih je protekle godine bilo gotovo 1.000.

U ovim turbulentnim vremenima uz požarne intervencije vatrogasci sve više interveniraju uslijed poplava, jakih vjetrova, klizišta i ostalih nepogoda, te će i nadalje biti na usluzi svim građanstvu u županiji, a po potrebi i na cijelom prostoru Hrvatske.

S.O.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom