O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Što sa štetama elementarnih nepogoda i više sile?

1/1
Što sa štetama elementarnih nepogoda i više sile?
Što sa štetama elementarnih nepogoda i više sile?
Objavljeno: 04-08-2023

OTOČAC - Nastankom značajnih šteta na poljoprivrednim gospodarstvima uzrokovanih učestalim prirodnim nepogodama, kao što je olujno nevrijeme, te pojavom afričke svinjske kuge, Ministarstvo poljoprivrede daje uputu korisnicima potpora o postupanju u takvim slučaju, odnosno slučajevima nastanka više sile i izvanrednih okolnosti.

Korisnici koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu za 2023. godinu (za izravna plaćanja, IAKS mjere ruralnog razvoja i mjere državne potpore za iznimno osjetljive sektore) koji uslijed više sile ili izvanrednih okolnosti ne mogu ispunjavati kriterije prihvatljivosti ili svoje obveze, zadržavaju pravo na potporu vezanu uz površinu ili životinje koje su prihvatljive u trenutku djelovanja više sile ili izvanrednih okolnosti.

Povjerenstvo za višu silu i izvanredne okolnosti u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odlučuje o prijavljenim slučajevima više sile ili izvanrednim okolnostima.

Korisnici ne-IAKS mjera ruralnog razvoja mogu od Agencije u slučaju više sile i izvanrednih okolnosti zatražiti produženje roka (na rok ne kasniji od 30. lipnja 2025. godine) za ispunjenje obveza preuzetih ugovorom o financiranju ili aktom kojim se dodjeljuje potpora. Korisnik mora zahtjev za produženjem roka podnijeti Agenciji – upozoravaju u Agenciji.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom