O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hoće li i na ovo ciknuti hrvatske „antife“?

1/1
Hoće li i na ovo ciknuti hrvatske „antife“?
Hoće li i na ovo ciknuti hrvatske „antife“?
Objavljeno: 03-08-2023

OTOČAC – Jučer je u medijima bila jedna od zapaženih vijesti kako su Ukrajinci odlučili sa spomenika Domovina ukloniti „srp i čekić“, bolje rečeno nekadašnji grb SSSR-a. I uklonili su ga, radnike je uzdigla velika dizalica, oni su sa štita izrezali taj grb i spustili ga na tlo, a zamijenit će ga ukrajinski trozubac koji simbolizirala stara slavenska plemena koja su obitavala na prostoru Ukrajine.

A taj posao nimalo nije bio lak, ta spomeničina, u ženskoj figuri koja visoko drži uzdignut štit i mač, visoka 62 metra, s postoljem dosiže čak 102 metra (to je nekako podjednako s visinom zagrebačke katedrale), samo da se zna o kojim se relacijama radi. A kad smo već kod velikih brojki, spomenik ukupno teži nekih 500 tona, prava sitnica.

E sada, ma kuda se popačaše baš u srp i čekić? Da su junakinji odrezali desnicu, ni pol muke. Ali srp i čekić!? Opasna je to rabota, povrijedit će jamačno antifašiste i svjedočiti o ukrajinskom „fašizmu“. Ne samo ruske antifašiste, reagirat će na to zacijelo i hrvatski. Morat će. Ideologija je to neprežaljena, zamotana u ruho demokratičnosti i borbe za dobro, sve ono ružno „zaboraviše“, preskočiše...

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom