O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu

1/1
Program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu
Program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu
Objavljeno: 01-08-2023

ZAGREB - Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u subotu, 5. kolovoza  u Kninu.

Predstavnici organizatora – Ministarstva hrvatskih branitelja te Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova zajedno s Gradom Kninom predstavili su jučer program, koji će započeti tradicionalnom budnicom ulicama grada Knina, a potom je predviđeno odavanje počasti polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 na središnjem kninskom trgu.

Središnja svečanost i ove godine održat će se na stadionu NK Dinara, a podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida. Predviđena su prigodna obraćanja uz glazbene izvedbe Klape HRM-a Sv. Juraj i Policijske klape Sv. Mihovil, a u sklopu letačkog programa planiran je prelet MIG-ova te vojnih i policijskih helikoptera, kao i nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Nakon završetka središnje svečanosti na stadionu će se moći razgledati taktičko-tehnički zbog opreme i naoružanja, a sveta misa služit će se u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Predviđena je i tradicionalna podjela vojničkog graha za građanstvo.

Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove je godine osiguralo prigodne majice koje se dijele hrvatskim braniteljima i udrugama iz Domovinskog rata. Pozivaju se hrvatski branitelji da na Dan pobjede ponosno nose te majice te da se i na taj način pokaže zajedništvo u Kninu i diljem domovine.

Također se poziva građanstvo da u što većem broju dođe u Knin te da se ova velebna pobjeda proslavi i u drugim mjestima, da se istaknu zastave na svojim domovima u znak ponosa i zahvale hrvatskim braniteljima.

MHB/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom