O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hodočašće svećenika GSB-a u Krasno

1/5
Hodočašće svećenika GSB-a u Krasno
Hodočašće svećenika GSB-a u KrasnoHodočašće svećenika GSB-a u KrasnoHodočašće svećenika GSB-a u KrasnoHodočašće svećenika GSB-a u KrasnoHodočašće svećenika GSB-a u Krasno
Objavljeno: 23-05-2023

KRASNO - Tradicionalno godišnje hodočašće svećenika Gospićko-senjske biskupije u svetište Majke Božje Krasnarske, zaštitnice biskupije, ove je godine, s prigodnim programom, održano 22. svibnja.

Susret je počeo misom koju je predvodio biskup Zdenko Križić. U uvodnom pozdravu izrazio je radost zbog mogućnosti redovitoga svećeničkog druženja, kao i zbog činjenice što se ono događa upravo u tome svetištu Marijinu, „od koje molimo pomoć za svoje svećeničko poslanje, da nam ona bude utočište i ohrabrenje u svakodnevnom radu i posvećivanju.“ Umjesto homilije, biskup je, kao i dosadašnjih godina, nakon evanđelja održao izlaganje o jednoj biblijskoj temi ili događaju. Ovaj put izabrao je egzegetsko tumačenje Navještenja Marijinog.

Na kraju susreta biskup Križić informirao je svećenike o stanju u Biskupiji te je najavio Biskupijski susret mladih 29. rujna i hodočašće vjernika 14. listopada u svetište Gospi Sinjskoj. Nakon što je dr. Richardu Pavliću čestitao 25. obljetnicu svećeništva, nastavio je govoriti o pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću iduće godine.

IKA/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom