O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Online edukacija „Imamo li snage za „održivi“ i „regenerativni“ turizam?“

1/1
Online edukacija „Imamo li snage za „održivi“ i „regenerativni“ turizam?“
Online edukacija „Imamo li snage za „održivi“ i „regenerativni“ turizam?“
Objavljeno: 14-02-2023

OTOČAC - Razvoj turizma u Hrvatskoj potrebno je sagledati iz više perspektiva radi strateškog definiranja efektivnih i efikasnih modela uspješnog obogaćivanja turističke ponude, a posebno zbog produljenja turističke sezone, vodeći računa o održivom razvoju i lokalnoj zajednici. Razvoj turizma posebnih interesa (specifičnih oblika turizma) izražen je kroz raznolikost interesa za odmorom, sve više su u fokusu kreativni i originalni doživljaji kao dodana vrijednost i resurs za jačanje imidža i brend komunikaciju.

Nova Strategija održivog razvoja turizma dala je kroz ciljeve točne upute u kom smjeru se treba transformirati i u skladu je s globalnim etičkim kodeksom za turizam i Agendom 2030.

S ciljem jačanja nove percepcije turizma, boljeg prepoznavanja prilika i postavljanje temelja za razvoj održivog i regenerativnog turizma, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac će kroz aktivnosti regionalnog programa razvoja nerazvijenih krajeva, organizirati seriju edukativnih online radionica na teme održivosti u turizmu. Program se provodi u suradnji sa županijskim komorama Karlovac, Rijeka i Sisak.

Online edukacija  pod nazivom Imamo li snage za „održivi“ i „regenerativni“ turizam? - Uloga lokalne zajednice i izbor postojećih resursa za razvoj održivog i regenerativnog turizma bit će održan 3.ožujka s početkom u 12:30 sati i  očekivana trajanja do 15 sati putem platforme Microsoft Teams.

Tematske cjeline o kojima će na radionici biti riječi su: Što je održivi razvoj, ciljevi i koliko je važna lokalna zajednica; Pojam „zelene destinacije „ i „zelenih“ hotela; Potreba za ekološkim certifikatima i načini kako do njih doći, kao i motiviranje za certificiranjem smještaja; Što su „green jobs“ i što znači specijalizacija za takva zanimanja za razvoj transformativnog i

regenerativnog turizma ka novim trendovima; Novi transformativni trendovi i specifični oblici turizma koji su hit i za koje u Gackoj postoji već atrakcijska osnova za razvoj; Wellbeing i antistresni turizam kroz povezanost s outdoor aktivnostima te prirodnom i

kulturnom baštinom na razini jučer-danas-sutra; Tko su „novi“ turisti i kako s njima komunicirati (nove digitalne tehnologije i kanali komunikacije), Tematiziranje smještajnih objekata, OPG-a, restorana kroz izbor narativa i kreativnu industriju koji povezuje kroz dizajn unutarnji prostor i vanjski prostor vrta, okoliša, tematskihšetnica…; Ekološka poljoprivreda i tematska doživljajna ponuda organski uzgojene hrane u lokalnoj zajednici; Važnost elementa vode i zraka i povezanost s Majkom Zemljom (Gea, Terra).

Edukacija je namijenjena menadžerima, voditeljima poslovanja, zaposlenima u poslovni subjektima koji posluju u djelatnosti turizma, predstavnicima lokalne zajednice, turističkih zajednica, kao i svima koji imaju interes u razvoju održivog turizma.

Predavač će biti doc. dr. sc. Romana Lekić, docentica i profesorica stručnih studija u trajnom zvanju, zaposlena na Veleučilištu Bernays u Zagrebu, kao v.d. pročelnica Odjela za turizam.

Na ovu edukaciju zainteresirani se mogu prijaviti preko Županijske komore Otočac.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom