O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora

1/1
Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora
Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora
Objavljeno: 11-01-2023

OTOČAC - Više od dvije godine Gacko pučko otvoreno učilište partner je u projektu Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora, u kojem sudjeluje i Institut za etnologiju i folkloristiku kao pridruženi partner. Projekt povezuje osam organizacija iz sedam zemalja: Estonije, Gruzije, Italije, Latvije, Portugala, Makedonije i Hrvatske, A Gacko pučko otvoreno učilište predstavlja i zastupa Hrvatsku.

Svi partneri tijekom projekta predstavljaju različite kulturne vrijednosti priznate od UNESCO-a kako bi udruženim snagama i podjelom iskustva pružili što bolje razumijevanje o tome koje su najbolje metode i načini upravljanja baštinom. Osim toga, sudjelovanje u projektu omogućuje uvid u načine povezivanja kulturne baštine s turizmom, poduzetništvom, obrtništvom te održivim ruralnim i urbanim razvojem.

Ovaj projekt ima povoljan učinak na očuvanje i promicanje europske kulturne baštine. Započeo je 1. studenog 2020. godine, a početne aktivnosti su se, zbog tada novonastale situacije, održavale online. Tijekom 2022. godine aktivnosti su provedene prema početnom planu te su održane obuke u Makedoniji, Estoniji, Italiji i Gruziji.

Gacko pučko otvoreno učilište zajedno s pridruženim partnerom organizira obuku u Otočcu i drugim mjestima od 20. do 24. veljače gdje će sudionicima projekta prezentirati raznolikost baštine, posebno one nematerijalne - pjesama, plesova, glazbe, umijeća i običaja.

GPOU/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom