O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Književna večer u Lovicu povodom Dana sjećanja

1/5
Književna večer u Lovicu povodom Dana sjećanja
Književna večer u Lovicu povodom Dana sjećanjaKnjiževna večer u Lovicu povodom Dana sjećanjaKnjiževna večer u Lovicu povodom Dana sjećanjaKnjiževna večer u Lovicu povodom Dana sjećanjaKnjiževna večer u Lovicu povodom Dana sjećanja
Objavljeno: 19-11-2022

LOVINAC - U organizaciji Općine Lovinac i Matice Hrvatske Ogranak Gospić u punoj dvorani Kulturno informativnog centra u Lovincu obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U ovoj vrlo emotivnoj književnoj večeri, koju je moderirala Marija Župan, ravnateljica lovinačkoga KIC-a sudjelovali su gosti Ana Lemić, Danko Ivšinović, Branimir Mikić, Goran Jurković, učenici osnovne škole Milan Sekulić i Vokalno instrumentalni sastav VIS Svjetlo iz Lovinca.

Nakon uvodnih pozdrava su Ana Lemić, Branimir Mikić i Goran Jurković izrecitirali stihove nekoliko svojih autorskih domoljubnih pjesama, stihove poznatih domoljubnih pjesnika, kao i stihove nekoliko pjesama posvećenih Vukovaru i Škabrnji, dok je autor Danko Ivšinović uz recitacije i prigodne aforizme, intonirao i jednu posebno emotivnu domoljubnu autorsku pjesmu, koju je otpjevao i odsvirao na klaviru.

Posebno oduševljenje publike izazvale su i recitacije polaznika dramsko-recitatorske grupe Osnovne škole Milan Sekulić iz Lovinca, koje su izveli učenici 7. razreda.

Ovu prekrasnu književnu večer izvođenjem nekoliko vokalno instrumentalnih domoljubnih pjesama upotpunili su članovi Vokalno instrumentalnog sastava VIS Svjetlo iz Lovinca.

G.J./M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom