O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Waste2Energy – o tehnološkim rješenjima upravljanja otpadom

1/1
Waste2Energy – o tehnološkim rješenjima upravljanja otpadom
Waste2Energy – o tehnološkim rješenjima upravljanja otpadom
Objavljeno: 18-03-2022

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj je konferencije Waste2Energy koja se održava u petak, 25. ožujka, u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Konferenciju organizira agencija Produkcijski tim u suradnji s gospodarskim subjektima s područja Hrvatske i okolnih zemalja koji se bave gospodarenjem otpadom i proizvodnjom opreme za gospodarenje otpadom.

Na konferenciji će se, uz najnovije suvremene prezentacijske tehnologije, ponuditi cijeli niz novih inovativnih vrhunskih tehnoloških rješenja upravljanja otpadom. Tako će se pokušati dati odgovore na sljedeća pitanja: Je li Hrvatskoj potrebna energetska oporaba otpada u vrijeme velike energetske nestašice?, Imamo li domaće tehnologije za proizvodnju i izgradnju postrojenja?, Je li stanje svijesti prosječnog stanovnika Hrvatske negativno prema energetskoj oporabi otpada zbog slabe informiranosti i straha od negativnog učinka na okoliš i zdravlje?, Kakav je utjecaj na okoliš modernih postrojenja za energetsku oporabu u odnosu na druge oblike zbrinjavanje otpada?, Kakva je spremnost i opremljenost općinskih komunalnih poduzeća za pripremu materijala za spaljivanje?, Možemo li uz hrvatski zakonodavni okvir izgraditi postrojenje za incineraciju otpada i osigurati zbrinjavanje nastalih nusprodukata energetske oporabe?, U kojoj mjeri odvajanje organskog dijela otpada (biootpada) u kompostiranje i proizvodnju bioplina ima utjecaja na energetsku oporabu ukupnog otpada?, Kako riješiti otpadni mulj poslije pročistača otpadnih voda?, Je li energetska oporaba komunalnog i opasnog otpada u cementarama alternativa incineraciji otpada?

Sudjelovanje na konferenciji moguće je bez plaćanja kotizacije uz prethodnu prijavu. 

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom