O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Webinar Porezni izazovi u 2022. godini

1/1
Webinar Porezni izazovi u 2022. godini
Webinar Porezni izazovi u 2022. godini
Objavljeno: 17-02-2022

OTOČAC - Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Deloitte Hrvatska organiziraju besplatan webinar Porezni izazovi u 2022. godini, koji će se održati u ponedjeljak, 28. veljače, od 14 do 16 sati, putem platforme MS Teams.

Ministarstvo financija je 2022. godinu prepoznalo kao godinu novih izazova u kojoj će, uz analizu dosada ostvarenih rezultata, odrediti daljnji smjer postupanja. Fokus je tako na praćenju i reagiranju na globalizacijske trendove, uključujući digitalizaciju, ali i analizi i praćenju tekućeg poslovanja.

Predstavit će se novosti vezane uz obvezno provođenje usklađenja u prijavi poreza na dobit za transferne cijene, odnosno usklađenja koja se provode za transakcije između povezanih društava koje su realizirane po naknadama koje se razlikuju od tržišnih, koje se temelje na izmjenama i dopunama propisa koji uređuju poslovanje između povezanih društava.

U ovom kontekstu potrebno je uzeti u obzir i OECD preporuke za utvrđivanje tržišnosti transakcija koje se odvijaju između povezanih društava te će se sudionike upoznati s mehanizmima koji se primjenjuju kod izrade ekonomskih analiza za analizu tržišnosti intra-grupnih transakcija, koji u obzir posebno uzimaju i posljedice s kojima se društva suočavaju uslijed COVID-19 pandemije, kao i ostale poslovne izazove koji su obilježili 2021. godinu – kao što su globalne poteškoće u opskrbom lancu, rast inflacije i sl.

Predstavit će se i nadolazeće prilike iz fondova i EU programa u razdoblju od 2021. do 2030. godine, s posebnim osvrtom na Nacionalni plan za oporavak i otpornost 2021. – 2026. te prilike za sufinanciranje investicijskih projekata koje se očekuju tijekom tekuće 2022. godine. Pojasnit će novu kartu regionalnih potpora u RH te Deloitteova očekivanja vezana uz najavljene izmjene Zakona o poticanju ulaganja te Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte.

Kao posebnost 2022. godine u obzir se svakako moraju uzeti i implikacije koje proizlaze iz uvođenja eura na porezno-financijsko poslovanje, prvenstveno na temelju trenutno dostupnog Prijedloga zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj i Smjernica za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom.

Ovaj webinar namijenjen je svim poreznim obveznicima, međunarodnim kompanijama te pravnim i poslovnim savjetnicima.

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prethodnu registraciju sudionika online prijavnicom, a rok prijave je 27. veljače.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom