OTOČAC - Trinaesti stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj pod nazivom "Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane" će biti održana u četvrtak, 15. srpnja, u velikoj dvorani Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Cilj skupa je kontinuirano praćenje tendencija razvoja tržišta funkcionalne hrane, koje prate i povećana ulaganja prehrambene industrije u razvoj takvih proizvoda, i bolja informiranost potrošača o funkcionalnoj hrani općenito, kao i o hrvatskim nutritivno visokovrijednim prehrambenim proizvodima.
Hrvatska gospodarska komora, uz Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) i Ministarstvo poljoprivrede aktivan je organizator ovog stručnog skupa od samog početka te će, uz predavače iz Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, i tvrtke iz prehrambene industrije održati prezentacije o funkcionalnim proizvodima i novostima u poslovanju.
Broj sudionika je ograničen. Cijena kotizacije za sudionike iznosi 150 kuna, a za članove HDPBN-a 100 kuna. Detaljan program skupa i podaci potrebni za prijavu nalaze se web stranici HGK.
M.K.