O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Autorska i druga prava intelektualnog vlasništva u radnom odnosu

1/1
Autorska i druga prava intelektualnog vlasništva u radnom odnosu
Autorska i druga prava intelektualnog vlasništva u radnom odnosu
Objavljeno: 10-06-2021

OTOČAC - Velike promjene događaju se na legislativnom planu u uređenju autorskog prava u radnom odnosu. Autorska prava će prema novom autorskopravnom zakonskom uređenju pripadati poslodavcu ako nije drukčije ugovoreno između njega i radnika. Po prvi puta će se u novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima detaljno urediti i pripadanje autorskih djela stvorenih u državnoj i javnoj službi te na sveučilištu.

Hrvatska gospodarska komora organizira 15. lipnja besplatnu online radionicu pod nazivom Intelektualno vlasništvo i podatkovno društvo.

Na radionici će se obraditi sve novine i uputiti na implikacije tih novih odnosa u praktičnoj primjeni. Obradit će se i pripadanje drugih prava intelektualnog vlasništva za intelektualne tvorevine stvorene u radnom odnosu, poput izuma, tehničkih unaprjeđenja i industrijskog dizajna. Naposljetku, obradit će se i status poslovne tajne u radnim odnosima.

Predavač je dr. sc. Romana Matanovac Vučković, izvanredna profesorica Pravnog fakultetu, a stručna je voditeljica radne skupine za izradu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Više informacija i prijavni obrazac može se pogledati na web stranici HGK.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom