O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Poziv za sudjelovanje u besplatnim edukacijama u okviru projekta DMK Startup Hub

1/1
Poziv za sudjelovanje u besplatnim edukacijama u okviru projekta DMK Startup Hub
Poziv za sudjelovanje u besplatnim edukacijama u okviru projekta DMK Startup Hub
Objavljeno: 16-03-2021

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac poziva zainteresirane turističke subjekte iz Ličko-senjske županije na iskaz interesa za sudjelovanje u besplatnim online edukacijama u okviru projekta DMK Sturtup Hub.

Projekt DMK Startup Hub pokrenut je 2020. godine u partnerstvu Županijske komore Otočac i Županijske komore Karlovac.  DMK Startup Hub je inspirativno radno okruženje u kojem se radi na DMK (destinacijske menadžment kompanije) rješenjima relevantnim za šire tržište, na osnovi iskustva lokalnog okruženja, u kontekstu razvoja održivih turističkih proizvoda i trendova u suvremenom turizmu. Ciljne skupine ovog projekta su postojeći DMK, gospodarski subjekti koji žele u svojem sastavu pokrenuti DMK, turističke agencije koje se žele restrukturirati u DMK, ostali poduzetnici, udruge i ostale organizacije i pojedinci koji mogu biti dio turističkog proizvoda.

U okviru projekta razrađena su tri modula: Modul 1: Operativno poslovanje turističkih agencija (primjena propisa, zaštita potrošača, marketing); Modul 2: Destinacijski lanac vrijednosti (nepostojeća, nedovoljna ili neadekvatna ponuda usluga, infrastruktura za posebne oblike turizma, vertikalno i horizontalno povezivanje) i Modul 3: Destinacijski menadžment (nepovjerenje, nerazumijevanje uloga, postojanje/provedba strateških planova).

Unutar svakog modula sadržano je nekoliko tema od kojih se svaka obrađuje kroz tri radionice/webinara putem aplikacije Microsoft Teams.

Radionice se održavaju u razmacima od dva tjedna, a trajanje svakog predavanja je od 10:30 do okvirno 12:30 sati. Sva predavanja se snimaju i dostupna su sudionicima naknadno. Pored snimki predavanja koja su dostupna samo onima koji se uključe u projekt, na web stranici projekta javno je dostupna Virtualna biblioteka sa svim prezentacijama, korisnom literaturom i radnim materijalima koja se redovito ažurira, a može joj se pristupiti preko web stranice Komore.

S obzirom da uskoro završavaju edukacije iz prvog modula, koji je bio namijenjen isključivo predstavnicima turističkih agencija, ovim putem najavljen je početak edukacija s temama iz drugog modula. U drugom modulu se raspon sudionika širi i na druge turističke subjekte u destinaciji, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja turističkim proizvodom destinacije i bolje uspostave suradnje svih turističkih subjekata koji sudjeluju u destinacijskom proizvodu.

MODUL 2. Destinacijski lanac vrijednosti imat će sljedeće teme: Osmišljavanje održivih turističkih proizvoda u suvremenom međunarodnom turizmu; Proces razvoja novih održivih turističkih proizvoda; Razrada sastavnica poslovnog modela, marketinškog i poslovnog plana za mala i mikro turistička poduzeća; Operacijski menadžment u turizmu: odnosi s klijentima; Operacijski menadžment u turizmu: upravljanje zadovoljstvom klijenata; Coopetition kao model suradnje i konkuriranja na turističkom tržištu.

Predavanja se realiziraju uz mentorstvo Centra za odgovorni turizam iz Karlovca, a predavač je Željko Trezner, stručnjak za destinacijski menadžment, koji sudjeluje u raznim projektima, stručnim vijećima i grupacijama u području upravljanja putničkim agencijama i održivog turizma općenito. Kao akademski djelatnik, s velikim iskustvom u poslovanju, uspješno je objedinio teoretsko znanje i praktična rješenja koja je objavio u brojnim priručnicima i stručnim radovima te predstavio na više od stotinu radionica, seminara i konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zainteresirani za uključivanje u projekt i sudjelovanje u besplatnim online edukacijama, mogu se do kraja ožujka javiti Ireni Banić, višoj stručnoj suradnici u HGK - ŽK Otočac ( ibanic@hgk.hr) kako bi regulirali status svoje prijave.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom