O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Korizmene note pasionske baštine ansambla LADO

1/1
Korizmene note pasionske baštine ansambla LADO
Korizmene note pasionske baštine ansambla LADO
Objavljeno: 22-02-2021

OTOČAC – Vrijeme korizme počelo je Pepelnicom. U Gackoj, u centru našeg dekanata Otočcu, naviknuti smo čuti korizmene note pasionske baštine i van misnih slavlja. Nastavak glazbenih tema naziva „Sinac pod križem“ ove godine je, pa i kruna tradicionalnog pjevanja, korizmeni koncert ansambla LADO iz Zagreba koji će se održati u srijedu prije Cvijetnice 24. ožujka ove godine u Otočcu.

LADO je već nastupao u Gackoj 2013. sredinom srpnja u predvečerje Ilinje o povodu 90.-e obljetnice KUD-a „Lipa“ Sinac. Dobra suradnja s „Lipom“ i predsjednicom Jasnom Ilić nastavlja se i ove godine kroz događanja u crkvi Presvetog Trojstava.

Monsinjor Tomislav Šporčić s radošću je prihvatio ideju te naglasio i ljepotu i korisnost, obnove i duhovnog obogaćivanja vjernika uranjanjem u prigodne tekstove i melodije Kristove muke. Na današnjoj svetoj misi na prvu korizmenu nedjelju pozvao je vjernike biti publikom rečenom.

O programu koncerta: Osim plesnih i svjetovnih programa, ansambl LADO posebno njeguje i sakralnu glazbenu baštinu Hrvata kao iznimno bogato kulturno nasljeđe. Već desetljećima od osamostaljenja Republike Hrvatske održavamo božićne i korizmene koncerte u raznim hrvatskim župama čime uvodimo vjernike u pripremu za slavljenje blagdana.

Ove godine, naš korizmeni koncert pod nazivom "Raspelo" izvodi korizmene napjeve iz kajkavskih krajeva.

 

Jasna Ilić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom