O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Blagoslov na Udbini i okolo Udbine

1/1
Blagoslov na Udbini i okolo Udbine
Blagoslov na Udbini i okolo Udbine
Objavljeno: 06-01-2021

UDBINA - Pred svima nama su dani blagoslova obitelji. Božji nam je blagoslov potreban i zašto ga ne primiti. Svaka pomisao na Božju pomoć nam olakšava i hrabri naš život.

Stoga to valja i osjetiti i primiti, zato postoji raspored kako bi znali tu vrijednost - blagoslov, primiti u svojoj obitelji u kojoj svakodnevno provodite darovani život.

Prošlih ste godina pokazali spremnost na suradnju sa svećenicima, pa vas i sada pozivamo na gostoprimstvo, strpljivost i razumijevanje.

U nedjelju smo najavili ovotjedni raspored blagoslova vaših obitelji i domova. Iz odgovornosti i brige za zdravlje svećenika i vjernika biskup Zdenko Križić odredio je da se blagoslov obitelji za vrijeme ove pandemije izvrši na sljedeći način: "svećenicima, po vlastitoj volji, dopuštamo da idu u blagoslov isključivo onim obiteljima koje se same prijave da žele blagoslov."

Od mise Polnoćke pa nadalje na raspolaganju su vam bile prijavnice koje ste mogli uzeti, ispuniti i vratiti u crkvu.

Prema prijavnicama, mi smo napravili ovogodišnji raspored blagoslova obitelji te se isti za ovaj tjedan nalazi u župnom listiću.

Do sada je 80 posto obitelji naše župe izrazilo želju za blagoslovom obitelji. Nekoliko obitelji zamolilo je da dođemo u pogodnije vrijeme i mi tu odluku poštujemo.

U župnom listiću nalaze se i odredbe kojih se pridržavajte za vrijeme blagoslova.

Ukoliko netko još nije došao do prijavnice, a želi blagoslov obitelji, slobodno nas kontaktirajte.

Raduje nas susret s vama – kažu duhovni pastiri u župi Udbina.

U Udbini se drže starih običaja, tek nakon Sv. tri kralja ide se po blagoslovu kuća, tako je bilo pok je svijeta i vijeka. Nije to kao sada, ide se po blagoslovu već od sv. Nikole, a onda se svećenici jadaju kako se kite borovi i stavljaju božićni ukrasi još u studenomu. Ali ovdje jok, samo po tradiciji, kako nas je baba naučila i nikako drugačije. A evo i rasporeda blagoslova po naseljima:

  • 7. siječnja – Tolić, Breštani, Svračkovo Selo,
  • 8. siječnja – Berislavićeva, Trg sv. Lucije, Berislavićeva, Karlovića, Radića, Matanićeva,
  • 9. siječnja – Podudbina, Mutiliž, Vrba, Velebitska, Mutilićka, Šenoina, Mesićeva, Stepinčeva, Lovinačka, POdlapačka, Sv. Marka, Krbavska, Trg hrvatskih vitezova, Trg sv. Nikole i 9. gardijske.

E sada, jedan dio blagoslova obavit će njegova prečasnost Šimatović, a drugi pop Ante. I ne tako rano od pola 10 pa nadalje, dokle se stigne, a stigne se.

J.Š./M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!