O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Treći tradicionalni pohod na Sveto brdo

1/1
Treći tradicionalni pohod na Sveto brdo
Treći tradicionalni pohod na Sveto brdo
Objavljeno: 16-09-2020

OTOČAC - Treći tradicionalni pohod na Sveto brdo (Velebit) i sveta misa zahvalnica za sve poginule hrvatske branitelje, koji se je trebao  održati 13. lipnja, a koji je zbog epidemije koronavirusa bio odgođen bit će održan 19. rujna, izvještava Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar".

19. rujna održat će se zajednički pohod na Sveto brdo i sveta misa na stanovima Jurjevića u sjećanje na hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Isto tako, sjetit ćemo se žrtava lovinačkog kraja i zbjega koji se dogodio 24. rujna 1991. godine.

Ovim pohodom, kao planinari, želimo reći veliko hvala svakom hrvatskom branitelju koji je braneći Velebit, branio Hrvatsku. Planinska satnija Velebit, SJP MUP RH, 1. gb Tigrovi HV-a te brojne druge postrojbe HV-a i HOS-a, zaslužne su što danas slobodno možemo kročiti i planinariti našim Velebitom.

Radi epidemioloških razloga, svi sudionici dolaze u vlastitom aranžmanu i mogu krenuti prema Svetom brdu iz smjera koji im odgovara: iz Egeljca, s prijevoja Mali Alan, s Malog Libinja ili s Bunovca.

Vrhunac susreta (nakon silaska sa Svetog brda) biti će sveta misa na Stanovima Jurjevića u 14 sati koja će se održati po svim epidemiološkim propisima, uz potrebnu distancu na otvorenom. Po silasku prema Svetom Roku, položit ćemo vijence i zapaliti svijeće kod spomenika u Egeljcu - priopćavaju „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom