O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

On-line radionica o HBOR-ovim kreditima i osiguranju izvoza

1/1
On-line radionica o HBOR-ovim kreditima i osiguranju izvoza
On-line radionica o HBOR-ovim kreditima i osiguranju izvoza
Objavljeno: 11-09-2020

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak organizira 17. rujna u 10 sati on-line radionicu „Kreditiranje poduzetnika i osiguranje izvoza – HBOR vaš partner“.  Cilj radionice, koja je prvenstveno namijenjena izvoznicima, je predstaviti aktualne programe kreditiranja i osiguranja izvoza koji im stoje na raspolaganju.

Stručnjaci Hrvatske banke za obnovu i razvitak detaljnije će prezentirati postojeće programe kreditiranja za obrtna sredstva i investicije, uvedene COVID mjere za kreditiranje i osiguranje izvoza, koje omogućavaju financiranje za održavanje likvidnosti poduzetnika, te proizvode osiguranja izvoznih potraživanja,  kao i uvjete njihova korištenja.

Radionica će se održati on-line, a prijava sudjelovanja moguća je do 16. rujna u 12 sati putem poveznice HGK.

Preliminirarni program radionice je sljedeći:

1. HBOR-ovi programi kreditiranja Kako kreditirati investiciju uz kamatne stope već od 1,3 posto i uz rokove otplate do 17 godina?  Poduzetnicima su na raspolaganju programi kreditiranja HBOR-a za obrtna sredstva i investicije. Za veliki broj poduzetnika kamatne stope na ova sredstva su niže od 2 posto. O programima kreditiranja i načinu podnošenja zahtjeva moći ćete saznati tijekom radionice.

2. HBOR COVID – mjere – kreditiranje i osiguranje izvoza  Kako koristiti uvedene COVID mjere te koristiti kredit za obrtna sredstva iz izvora HBOR-a uz kamatnu stopu već od 0 posto? Tko može koristiti HBOR-ovu policu osiguranja portfelja kredita kojom HBOR preuzima 50 posto rizika povrata kredita?  HBOR je uveo niz novih programa kreditiranja te program osiguranja kredita po portfeljnom principu kako bi omogućio povoljno financiranje za održavanje likvidnosti poduzetnika. Sredstva su dostupna poduzetnicima uz kamatnu stopu već od 0 posto.

3. HBOR-ovi proizvodi osiguranja izvoznih potraživanja Kako se osigurati od neplaćanja kupca u inozemstvu? Kako koristiti HBOR-ovu policu osiguranja kao kolateral za odobrenje kredita?  Izvoznici kod HBOR-a mogu osigurati kratkoročna ili dugoročna inozemna potraživanja koja proizlaze iz izvoza roba i usluga. Police osiguranja potraživanja HBOR-a izvoznici mogu koristiti i kao kolateral za odobrenje kredita banke.

Svakako da će se na kraju radionice moći postavljati pitanja i dobivati odgovori.

Sudjelovanje na radionici je besplatno – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

 

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom