O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Najavljena akcija 'Sigurna plovidba 2020'

1/1
Najavljena akcija 'Sigurna plovidba 2020'
Najavljena akcija 'Sigurna plovidba 2020'
Objavljeno: 02-08-2020

Tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu 'SIGURNA PLOVIDBA 2020', održat će se u utorak, 4. kolovoza, s početkom u 10.00 sati, na području svih lučkih kapetanija, a završetak akcije predviđen je isti dan, u 19.00 sati.

Prema dosadašnjoj praksi koristit će se sva raspoloživa plovila i djelatnici svih lučkih kapetanija u koordinaciji sa njihovim lučkim ispostavama te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji djelatnici će pružiti podršku sudionicima akcije, dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, a naročito u slučajevima glisiranja preblizu obale.

Ova akcija ima za cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe svih sudionika na moru, te preventivnu zaštitu svih sudionika od pomorskih nesreća, za vrijeme turističke sezone kada plovi veliki broj domaćih i stranih plovila.

Poseban naglasak će se posvetiti kontroli nepropisne brzine plovidbe, glisiranja u nedozvoljenom morskom području, nadzoru korisnicima koncesijskih odobrenja za iznajmljivanje plovila na pomorskom dobru, kao i nesavjesnim plivačima i roniocima, te prekrcanosti putnika na putničkim brodovima za jednodnevne izlete.

Akciju će pratiti državni tajnik, Josip Bilaver i pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić.

 

MMPI / IB

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom