O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Još malo pa završavaju dva literarna natječaja za učenike

1/1
Još malo pa završavaju dva literarna natječaja za učenike
Još malo pa završavaju dva literarna natječaja za učenike
Objavljeno: 12-09-2019

OTOČAC – Započela je nova školska godina i eto odmah novih izazova, završit će dva literarna natječaja Udruge Mlada pera koji su započeli svršetkom prošle školske godine. U oba natječaja učenici mogu osvojiti novčane nagrade: 1.000 kuna i plaketu Zlatno pero za 1. mjesto,  750 kuna i plaketu Srebrno pero za 2. mjesto i  500 kuna i plaketu Brončano pero za 3. mjesto.

Prvi natječaj, pod nazivom Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istom putu završit će 30. rujna, a tema je za sve učenike osnovnih škola ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje, ali na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu/razvoju.

Drugi natječaj pod nazivom Koja je dobitna kombinacija? Završit će 31. listopada, u njemu se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak, o bilo kojoj temi, moraju poslati maloljetno dijete u trenutku slanja rada i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica). Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija: kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac? U obzir dolaze i djede i bake!

Eto prilike, za pokazati se, za dokazati se, baš i za zaraditi … hm …

G.T./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!