O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U subotu predvečer The Coklje fest Otočac 2019.

1/1
U subotu predvečer The Coklje fest Otočac 2019.
U subotu predvečer The Coklje fest Otočac 2019.
Objavljeno: 12-07-2019

OTOČAC – Nekada su festivali bili glazbeni, a danas, danas ima festivala čiji sadržaji se ne mogu ni nabrojiti, sve što na ovom svijetu postoji, to može imati svoj festival. Dobro je, neka tako bude, kao što bi rekao pokojni Mao Ce Tung - Neka cvjeta tisuću cvjetova. Jedan od takvih festivala je i The Coklje Fest Otočac 2019., koji će se u subotu predvečer i uvečer održati usred Otočca.

Evo i programa:

- Jutro glagoljice – od ranih jutarnjih sati u caffe barovima u centru Otočca kava se pije uz kekse glagoljačiće (projekt udruge Baštinica i HGK);

18.00 - otvorenje manifestacije The coklje fest (TS Patrioti i voditeljica);

18.10 - obraćanja gostiju (pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, predstavnici grada, županije, pokrovitelji…);

18.20 - Dinka Juričić, savjetnica za cjeloživotno obrazovanje u ŠK – o bećarcu;

18.30 - nastup– KUD Dangubica Kuterevo – bećarac;

18.35 - Milan Kranjčević, predsjednik Katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacke – o coklji;

18.45 - nastup KUD Lipa Sinac– bećarac;

18.50 - proglašenje pobjednika natječaja NAJBEĆARAC i uručenje nagrada – Patrioti pjevaju bećarce;

19.00 - nastup KUD Lipa Sinac;

19.20 - govorni kolaž (izlagači, gosti);

19.25 – nastup Patriota do ponoći.

- Besplatno jahanje za djecu – od 19 do 21 sat (u dvorišnom dijelu Kralja Zvonimira 16, prolaz kroz voltu; roditelji/skrbnici potpisuju suglasnost);

- Retro igre za djecu – od 18 do 20 sati.

Sudeći po programu, ima da se drma! Tko kaže da nema sadržaja, taj nije za nikuda, već biti  kod kuće i zavući glavu u peć, vele organizatori.

Samo, prognozeri ne idu na ruku ovom festivalu, da će kiša. A onda opet, da ta kiša treba jenjati prije nego festival počne. Zato će organizatori danas i sutra moliti krunicu da kiše ne bude, naročito da će moliti u Book-caffeu Paradiso.

A što se kani postići ovim festivalom? Glavni je cilj festivala, inspiriranog tradicionalnom gačanskom obućom - cokljom,  promovirati baštinu i tradiciju Gacke, Like i Krbave kao neiscrpna vrela za turističku promidžbu, a prema tome i kulturnu i gospodarsku nadogradnju. U prvom je planu coklja, ili točnije 'the coklja', osuvremenjena verzija tradicionalne domaće obuće, koja više nije samo suvenir, nego je nosiva i praktična, a istovremeno moderna te udovoljava zahtjevima suvremenih trendova. 

Manifestacija The coklje osmišljena je kao šaren kolaž različitih sadržaja, sajamskih, izložbenih, kulturnih, glazbenih, zabavnih i edukativnih. Sajamski dio sastoji se od dva dijela, prvi dio čini izložbeno-prodajna ponuda inovativnih suvenira domaćih izlagača, udruga, obrta, kućnih radinosti i OPG-ova, a drugi dio  sajma je „Kreativni kutak“, u kojem će po prvi put vrijedni pojedinci kreativci predstaviti oku javnosti svoje unikatne i kreativne radove, originalno i zanimljivo zamišljene suvenire. Izlagači dolaze iz Brinja, Gospića, Karlovca i Otočca.

I onda? Na ovo ne doći?!

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom