O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

17. svibnja 2019. u Senju predstavljanje Korizmenjaka!

1/1
17. svibnja 2019. u Senju predstavljanje Korizmenjaka!
17. svibnja 2019. u Senju predstavljanje Korizmenjaka!
Objavljeno: 08-05-2019
U Senju će se u povodu Međunarodnoga dana muzeja 2019. godine predstaviti knjiga akademkinje Anice Nazor Korizmenjak – transkripcija s rječnikom. Riječ je o latiničkom prijepisu zbirke korizmenih propovijedi pisanih hrvatskim crkvenoslavenskim jezikom i tipografski uzornom uglastom glagoljicom, koja je svoje faksimilno izdanje doživjela već 1981. godine u izdanju Senjskog muzejskog društva.
 
Predstavljanje će se održati 17. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju.
 
Knjigu koju su objavili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Grad Senj predstavit će mons. dr. Mile Bogović, prof. dr. sc. Mateo Žagar te akademkinja Anica Nazor, koja je ujedno i autorica.
 
Istoga dana će se održati i izložba ”70. godišnjica djelovanja Senjskog muzejskog društva” s početkom u 11 sati u Gradskom muzeju Senj, promocija Senjskog zbornika 45/2018 i promocija knjige mons. dr. Mile Bogovića “Velebitsko podgorje i njegova Crkva u prošlosti i sadašnjosti” s početkom u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva Senj.
Sve su aktivnosti posvećene obilježavanju Međunarodnog dana muzeja 2019. godine, kojim se svake godine brojne muzejske zajednice  predstavljaju javnosti s ciljem promocije uloge muzeja u društvu.
 
GRAD SENJ / Foto: NSK, C. Pinter
Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom