O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Papi miliji Irinej nego Stepinac (sic!)

1/1
Papi miliji Irinej nego Stepinac (sic!)
Papi miliji Irinej nego Stepinac (sic!)
Objavljeno: 08-05-2019

Hrvatski političari osvrnuli su se Papinu Izjavu o Stepincu i kazali kako misle da će Stepinac biti proglašen svetim

Nakon što je papa Franjo izjavio kako nije sve jasno oko slučaja Alojzija Stepinca i kako je morao pitati o Stepincu i srpskog patrijarha Irineja, uslijedile su reakcije brojnih političara.

“Radi se o tome da Katolička crkva želi dobre odnose s Pravoslavnom crkvom, a za Pravoslavnu crkvu postoje prijepori i Papa želi vrlo vjerojatno pokušavati uskladiti stavove s njima prije proglašenja. On je rekao kako se radi o blaženiku kojem se može moliti i koji ima svoje krijeposti”, izjavio je Nikola Grmoja iz Mosta.

“Uskoro će biti proglašen svetim. Katolička crkva ima svoja pravila. Ja sam siguran da je papa Franjo svjestan značaja Stepinca za hrvatski narod i Katoličku crkvu, te bih se usudio reći i čovječanstvo. Žao mi je što Srpska pravoslavna crkva i neki pojedinci iz srpske politike to ne uviđaju, ali i tamo su zapuhali neki malo drugačiji vjetrovi. Ja sam siguran da ćemo uskoro i u Zagrebu i u Vatikanu slaviti proglašenje Stepinca svetim”, izjavio je Hrvoje Zekanović iz Hrasta.

Na pitanje novinara kako tumači poruke koje je poslao Papa, Zekanović je odgovorio kako:  “Papa Franjo govori informacije koje ima. On nije rekao da neće biti kanoniziran, već Katolička crkva radi jako temeljito i polako. Imali smo samo nekoliko brzih proglašenja”.

Tomašić pisala Papi

“Papa vrlo dobro zna tko je Irinej i da on nije onakav kakvim se želim prikazati. Oni su blagoslivljali tenkove i topove koji su išli na Hrvatsku. Jedan takav ne može biti svjedok. Poslala sam mu pismo, a on traži istinu na drugoj strani… Papa na ovaj način još jednom sudi Stepincu. Zašto bih mislila ono što Papa misli?”, izjavila je Ruža Tomašić. 

Dnevno.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom