O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tomislav Birtić: Na Caminu sam zagrlio Boga

1/1
Tomislav Birtić: Na Caminu sam zagrlio Boga
Tomislav Birtić: Na Caminu sam zagrlio Boga
Objavljeno: 22-04-2019

Sljedeće druženje s knjigom u book cafeu u Otočcu namijenjeno je svima koji su na početku, sredini ili samom kraju puta duhovnosti – riječ je o predstavljanju knjige o poznatom hodočasničkom putu prema grobu Sv. apostola Jakova u Santiago de Composteli, poznatom kao – Camino.  

Na Caminu sam zagrlio Boga naziv je jedanaeste knjige književnika, publicista i planinara Tomislava Birtića koja će u book cafeu Paradiso u Otočcu biti predstavljena sljedeće subote 27. travnja 2019. s početkom u 20 sati.

To je jedna od onih posebnih knjiga čijim NE-čitanjem nehotice višestruko gubite, jedna od onih knjiga koje nakon čitanja ostavljaju trajan osjećaj da ste upravo pronašli davno izgubljenu najvažniju stvar u životu.

Autor knjige novinar je i suradnik medija više od dva desetljeća, od Vjesnika, Globusa pa do 24 sata gdje je bio izvršni urednik i pomoćnik glavnog urednika, a danas je njihov konzultant i kolumnist. Tomislav Birtić za sebe kaže da se rodio u Osijeku 1970., potom na Zavižanu 2013. (knjiga Šetnje s Bogom u gojzericama), a preporodio se – na Caminu: „Na put od 800 kilometara otišao sam kao odrastao čovjek, a vratio sam se kao Božje dijete“. 

Posebna iskustva hodočašća autor nesebično dijeli na stranicama knjige Na Caminu sam zagrlio Boga. Zanimljivost je i da mu je prije toga najdraži hobi bio pomagati drugima da smršave i općenito žive zdravo (knjiga Smršavio sam 40 kila i ne debljam se), a ljubav prema planinama (smatra da „u planinama nema glupih ljudi“) postala je kamenom temeljcem zajedničkog humanitarnog projekta s prijateljima - 30 kuna od svakog prodanog primjerka knjige doniraju, 25 kuna odlazi za dotisak, a od ostatka tiskaju buduće projekte, od čega 15 posto čiste dobiti ide u humanitarne svrhe.

Ova na svoj način posebna književna večer bit će još pojačana posebnim gostima. S obzirom na blizinu nezaobilazne tj. sve poznatije hodočasničke rute preko Udbine, koja podrazumijeva obvezno zastajanje u Crkvi hrvatskih mučenika, a gdje brojne hodočasničke grupe neumorno dočekuje čuvar udbinskoga svetišta vlč. Josip Šimatović, jednostavno se „samo kazalo“ da i on treba biti važan gost ove tematske večeri. Glazbeni tonovi bit će usklađeni s atmosferom knjige, a za to će se pobrinuti glazbeni biseri grada: dojmljivi vokali Dore Burić i Lori Prpić, violina u rukama Ivana Kraljića i gitara prof. Darija Košćaka.

Ovu književnu večer, kao takvu prvu u nizu, organizira book cafe Paradiso u suradnji s kulturnom udrugom Baštinica i Poklon galerijom Danijela te uz potporu Programa ODVAŽNA, koji su pokrenuli tvrtka IKEA i Mastercard u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR).

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom