O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Čerišnjice u Gospiću imale izvrstan nastup

1/3
Čerišnjice u Gospiću imale izvrstan nastup
Čerišnjice u Gospiću imale izvrstan nastupČerišnjice u Gospiću imale izvrstan nastupČerišnjice u Gospiću imale izvrstan nastup
Objavljeno: 13-04-2019

GOSPIĆ – Sinoć je u Gospiću održana 1. smotra dječjih folklornih skupina Ličko-senjske županije. Nastupao je iz Gacke pomladak FD Otočac Čerišnjice, pomladak KUD-a Dangubice iz Kutereva te još četiri pomlatka: iz Perušića, Široke Kule i dva iz Gospića.

Čerišnjicama je ovo bilo prvo putovanje i prvi nastup van Otočca, bilo je već uzbuđenje negdje otputovati, pripremiti se i na koncu na pozornici pred drugom publikom nastupiti. Kako vele oni nepristrani, nastup im je bio izuzetno dobar, vjerojatno su pri vrhu kada je u pitanju kvaliteta pjesme i plesa. Naravno da tu ima još ponešto za popraviti, dograditi, to je tako razumljivo. Etnolog Goran Knežević je također o njihovu nastupu iznio lijepo mišljenje.

A sada je na Čerišnjicama, odnosno bolje reći na njihovoj voditeljici Verici Dasović, veliki zalogaj da se organizacijski i na svaki drugi način priprave za 1. Smotru dječjega izvornog folklora koja će biti održana u Otočcu 11. svibnja. Jer ova smotra dječjeg folklora uklapa se i nadopunjuje tradicionalnu smotru folklora koja će ove godine u Otočcu biti održana po 20. put. S natjecanjem muških i ženskih pjevačkih skupina, cijela ova priča će biti posve zaokružena, što se tiče pjesme i plesa ne samo Gacke, Like i Krbave, već i cijele dinarske kulturne zone.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom