O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Knjiga Čovjek i planina krenula iz Otočca

1/20
Knjiga Čovjek i planina krenula iz Otočca
Knjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz OtočcaKnjiga Čovjek i planina krenula iz Otočca
Objavljeno: 21-01-2019

U svijet čitatelja nova knjiga Ede Popovića „Čovjek i planina – kratki uvod u sjeverni Velebit“ zakoračila je iz Otočca. Prvo predstavljanje ove treće Popovićeve knjige o Velebitu odigralo se u book cafeu Paradiso, koji i ove godine nastavlja promotivni program književnih događanja. Ravnopravni sudionik simbioze „Čovjek i planina“ uz autora teksta jest i autor fotografija – najpoznatiji velebitski gorštak Ante Vukušić.

Kako je završio na Velebitu i što to znači usporavanje i povratak jednostavnom životu zanimljivo, skromno i nepretenciozno ispripovijedao je sam autor, a jezgrovito je odgovarao i na pitanja o poznanstvu s Vukušićem, zašto se na planini Velebit nemoguće „izgubiti“ i kakav to tajni život ima drveće. Edo Popović rođen je 1957. godine u Livnu, živi u Zagrebu i Stranici Gornjoj, a književno se razvijao od uredništva u kultnom Quorumu i kultne zbirke priča 80-ih godina Ponoćni boogie (koja je odnedavno uprizorena i na kazališnim daskama) preko niza romana Mjesečev meridijan, Lomljenje vjetra, Oči, Igrači, Izlaz Zagreb jug, zbirki Tetovirane priče, San žutih zmija do velebitskog književnog triptiha.  

Kako je promocija knjige upriličena uoči Dana grada Otočca, a Velebit je nepresušna inspiracija svakom prirodnjaku ili umjetniku, bila je to podloga za puno širu koncepciju večeri. U izuzetno dinamičnoj izmjeni sadržaja objedinjenih epitetima moćno, iskonsko, prirodno, gorštačko, predstavljeni su ponuda prirodnih proizvoda na biljnoj bazi (čajevi, kreme, masti) OPG-a Burušić - Krešo Burušić, potom djelovanje NP Sjeverni Velebit i atraktivnost Kuće Velebita, o čemu je govorila ravnateljica Irena Glavičić, o programu PD Gromovača poentirao je predsjednik Goran Bukovac, a vrhunac večeri predstavljao je nastup dijela muške vokalne skupine KUD-a Dangubice iz Kutereva kojim su ujedno promovirali i svoj prvi CD „Kuterevo selo ispod gore“.

U svečarskoj prigodi ne dolazi se praznih ruku pa je izdavačka kuća Librikon gostima književne večeri u book cafeu omogućila narudžbu knjige „Čovjek i Velebit“ po promotivno sniženoj cijeni. NP Sjeverni Velebit poklonio je 5 obiteljskih ulaznica za Kuću Velebita i nekoliko paketa društvenih dječjih igara (slagalice i memori), a sve je goste počastio i degustacijom sireva iz ponude sirane Runolist. I KUD Dangubica darovao je publici, osim žive pjesme, i nekoliko CD-a, a pokroviteljstvom večeri događaj su podržali Planinarsko društvo Gromovača i KUBS Baštinica.

 

M.K.G.

Foto: Nino Salkić/M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom