O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka Vukelića

1/6
U subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka Vukelića
U subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka VukelićaU subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka VukelićaU subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka VukelićaU subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka VukelićaU subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka VukelićaU subotu predstavljanje fine-art kalendara senjskih motiva fotografa Zdenka Vukelića
Objavljeno: 20-12-2018

U Senju će se u subotu, 22. prosinca 2018. godine, s početkom u 18 sati održati predstavljanje kalendara Zdenka Vukelića, Senjanina i zaljubljenika u fotografiju.

Zdenko Vukelić rođen je u Senju, gdje završava osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje. Ljubav prema likovnoj umjetnosti i fotografiji datira iz osnovnoškolskih dana pa je, vođen tim afinitetom, upisao studij povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu. Prvi fotoaparat Yashicu dobio je kao četrnaestogodišnjak i otada do danas traje fascinacija tim tehnološkim čudom.

Nakon završenog studija povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, stekavši zvanje diplomiranog historičara i historičara umjetnosti (profesor povijesti i povijesti umjetnosti), zaposlio se kao arhivist u Državnom arhivu u Rijeci, a zatim u školi kao nastavnik povijesti. Danas radi u Medicinskoj školi u Rijeci. Nakon dugog razdoblja mirovanja, vođen kreativnom intuicijom, upisao je školu fotografije pri Fotoklubu Rijeka, iako ni prije nije bio fotografski neuk.

Intenzivno započinje fotografirati unatrag sedam godina te u tom kratkom razdoblju, motiviran pojavnošću koja ga okružuje, uživa u svjetlosnim slikopisima. Dosad je ostvario četiri samostalne izložbe te sudjelovao na šezdesetak međunarodnih izložbi i nacionalnih salona, a fotografije su mu objavljivane u časopisima i na fotografskim portalima. Dobitnik je četrdesetak međunarodnih i domaćih nagrada, diploma i priznanja. Djelujući kontinuirano, 2013. godine ostvario je uvjete za stjecanje AFIAP-ove titule, a u međuvremenu stekao je i zvanje specijalista za digitalnu fotografiju. Zdenku Vukeliću (AFIAP) pripale su dvije nagrade. Za fotografiju "Safe" na temu "Portret" osvojio je zlatnu PSA, dok je za crno-bijelu fotografiju "At the end of the road" na temu "Slobodna" dobio i brončanu FIAP medalju. 

Nagrađen je i na 38. Zagreb salonu 20. studenoga 2018. godine, međunarodnom natječaju umjetničke fotografije u organizaciji Fotokluba Zagreb, koji je otvoren amaterima i profesionalcima iz cijeloga svijeta. 38. Zagreb Salon organizira se u skladu s pravilima i običajima PSA (The Photographic Society of America) i FIAP-a (International Federation of Photographic Art).

 
Zdenko Vukelić autor je fine-art fotografija sa senjskim motivima, koje je predstavio u kalendaru za 2019. godinu. Projekt kalendara izrealiziran je u sklopu Javnog natječaja za financiranje programa i projekata javnih potreba na području Grada Senja za 2018. godinu. Predstavljanje  ovoga prvog fine art kalendara održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva.

Podržimo zajedno ovaj umjetnički projekt nagrađivanoga Senjanina Zdenka Vukelića i darujmo sebi i drugima unikatan božićni poklon s dragim fotografijama.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

A. Vukelić, prof. 

Foto: Zdenko Vukelić - detalji kalendara

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom