O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Božićna čarolija u Gackoj - sitno se broji

1/1
Božićna čarolija u Gackoj - sitno se broji
Božićna čarolija u Gackoj - sitno se broji
Objavljeno: 12-12-2018

OTOČAC – Reklo bi se da se sitno broji, eto subote i nedjelje, a to je vrijeme održavanja 12. po redu sajma pod nazivom Božićna čarolija u Gackoj. Neki se možda i malo ljute što su drugi preuzeli tu sintagmu „božićne čarolije“, svakako da su Gačani prvi s njom krenuli i uporabili je, no ima onih mudrih kojima to ne smeta. Oni to argumentiraju na drugačiji način, a taj je da je naziv očito pogođen ako su ga i drugi „posudili“, odnosno prisvojili. Ima u tome istine, dakako.

Kako doznajemo iz Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca, i to od direktorice Mladenke Orešković, šator treba stići sutra i biti montiran na platou ispred Gackoga pučkog otvorenog učilišta. Petak će biti posve dovoljan da se postave štandovi, rasporede mjesta izlagača. Kako doznajemo iz HGK Županijske komore Otočac, svi su štandovi popunjeni, tražio se i štand više, no šator ima svoj prostorni kapacitet koji se ne može povećati. A izlagača ima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja s raznovrsnom ponudom.

Božićna čarolija u Gackoj bit će otvorena u subotu u 11 uri. Ne treba niti sumnjati da će biti popraćena bogatim kulturno-umjetničkim programom. Čast da himnom i pjesmom otvore sajam imat će Senjkinje, a potom će se za dobru atmosferu pobrinuti Tamburaški sastav Patrioti, KUD Lipa iz Sinca te Mješovito pjevačka skupina Folklornog društva Otočac.

U nedjelju će posjetiteljima biti pripremljen još jedan zanimljiv blagdanski dan uz brojne izlagače te nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva i Dječjeg vrtlića Ciciban. No najmlađima će biti nadasve zanimljivo popodne, u 16 uri stiže Djed Božićnjak. Ne samo što će djeci dijeliti darove, već će se ona moći s njime i fotografirati za uspomenu. Kako će Djed Božićnjak stići u grad na kolima, djeca će se s njim moći vozikati središtem grada.

A u 17 sati počinje nastup mlade glazbene zvijezde Mije Dimšić. Govori nam Mija da Život nije siv. Bit će to uvertira u veliki spektakl jer će ta čarobna nedjelja završiti nesvakidašnje, u neposrednoj blizini sajma, odnosno kod adventskog vijenca će u nebo poletjeti 500 lampiona i rasvijetliti gacko nebo.

Pa tko ne bi došao i u ovoj čaroliji sudjelovao?

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom