O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mreža Hrvatskih Žena objavila dobitnice nagrade Utjecajne hrvatske žene 2019.

1/1
Mreža Hrvatskih Žena objavila dobitnice nagrade Utjecajne hrvatske žene 2019.
Mreža Hrvatskih Žena objavila dobitnice nagrade Utjecajne hrvatske žene 2019.
Objavljeno: 03-11-2018

The Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena objavljuje 19 dobitnica prestižnih nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i Future Leaders Award/Buduće liderice, koje će im biti uručene na Međunarodni dan žena, u petak, 8. ožujka, 2019. godine u Zagrebu.

‘’Velik je izazov bio odabrati ovogodišnje dobitnice jer broj nominacija svake godine raste, kao i uspjesi i postignuća hrvatskih žena diljem svijeta. Čestitamo dobitnicama i nominiranima’, rekla je osnivačica Mreže Caroline Spivak.

Devetnaest je žena izabrano između 63 nominiranih i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske te Sjedinjenih Američkih Država.  Među njima je i Ruža Studer Babić iz Lipovlja, koja danas živi u Schaffhausenu u Švicarskoj. Njezin aktivan društveni angažman počinje članstvom u HKUD-u „Fala“, čijom će predsjednicom postati 2006. godine. Inicijator je i donator mnogih humanitarnih akcija i podupiratelj udruga humanitarnog djelovanja u Hrvatskoj i u dijaspori. Unatoč samozatajnosti i radu u tišini, najvidljiviji njezin angažman je u pokretanju i vođenju internetskog portala Moja domovina koji povezuje raseljene Hrvate nudeći na jednom mjestu sve važne informacije iseljenicima i povratnicima. Izabrana je u rujnu 2017. za predstavnicu Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate u Švicarskoj, a u prosincu i za potpredsjednicu Savjeta (Savjet čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta i predstavnici najznačajnijih institucija u domovini, a uloga Savjeta jest pomoći hrvatskoj Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan njenih granica).

Četvrtu godinu Mreža Hrvatskih Žena dodjeljuje nagrade Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice zbog njihovog iskoraka, vodstva i inovativnosti te utjecaja na društvo i zajednice u kojima žive. Nagrade će 2019. godine primiti 19 žena hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske i diljem svijeta.

Nagrade će dobitnicama biti uručene 2019. godine, na svečanoj večeri u povodu Međunarodnog dana žena, poslije konferencije „Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!.“

Mreža hrvatskih žena  (www.CroatianWomensNetwork.org) je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena priznanjima Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe naraštaje i pomogli im u ostvarenju njihovog  potencijala.

Više na mrežnoj stranici (portal Moja domovina) https://moja-domovina.net/2018/10/31/mreza-hrvatskih-zena-objavljuje-dobitnice-nagrada-utjecajne-hrvatske-zene-2019-godine/

Lista dobitnica 2019. godine nalazi se na mrežnoj stranici:  https://croatianwomensnetwork.org/2019-winners-of-croatian-women-of-influence-award/

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!