O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Projekt Robo Ursus

1/1
Projekt Robo Ursus
Projekt Robo Ursus
Objavljeno: 27-08-2018

GOSPIĆ - Projekt Robo Ursus financira Grada Gospić i provodi se u partnerstvu s Društvom „Naš djeca“ grada Gospića. Učenicima će biti omogućene radionice na području robotike koje će direktno pridonijeti stjecanju kompetencija u području tehničke kulture u neformalnomu obrazovnom sustavu. Kroz projekt će biti provedene edukacije za predavače i volontere koji će voditi radionice.

Robo Ursus će se provoditi od rujna do prosinca 2018. godine i na njemu će sudjelovati učenici uzrasta od 5. do 8. razreda. Nakon završetka projekta planirano je sudjelovanje najbolje ekipe s radionice na Robo ligi.

Cilj projekta je usmjeravanje djece i mladih u tehničke škole i fakultete, tehnička i proizvodna zanimanja, poticanje gospodarskog rasta, konkurentnosti te zaposlenosti. Isto tako i smanjivanju regionalnih nejednakosti unutar grada Gospića provedbom programa tehničke kulture na lokalnoj razini i u suradnji s različitim dionicima. Jedni od ciljeva su popularizacija tehničke kulture u široj javnosti, obilježavanje značajnih obljetnica, kao i privlačenje novih korisnika, suradnika, sponzora i donatora te jačanje uključenosti darovite djece u programe tehničke kulture.

G.G./M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom