O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kad redovnice nastupaju

1/1
Kad redovnice nastupaju
Kad redovnice nastupaju
Objavljeno: 24-08-2018

UDBINA - Na Dan hrvatskih mučenika, 8. rujna, svojim pjevanjem i sviranjem popodnevni program u svetištu obogatit će tamburaški orkestar i zbor sestara milosrdnica iz Zagreba.

Zbor sestara milosrdnica Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije već je desetljećima u radostnoj službi samostana i crkve sv. Vinka Paulskog, njegujući bogatu tradiciju ove Družbe i Provincije, a napose sestara glazbenica koje su nama, a i hrvatskomu narodu, u duhovno-liturgijsku baštinu ostavile nemjerljivo blago svojih skladbi.
Ovaj zbor nastoji, u okviru svojih mogućnosti, održati tu dragocjenu ostavštinu i izvođenjem je barem djelomično sačuvati. Zbor sestara milosrdnica izdao je nosač zvuka
Ecce Ancilla Domini.

Zanimljivo je napomenuti da je ovaj zbor sestara sa poznatom hrvatskom violončelisticom Anom Rucner u stoljetnim lunskim maslinicima snimio spot pjesme I will follow him iz poznatog filma Redovnice nastupaju.
Želeći u samostanskim zidovima očuvati i zvuk tradicionalnih hrvatskih žičanih instrumenata sestre su nedavno osnovale i tamburaški orkestar kojeg će svi prisutni imati prilike poslušati pod veličanstvenim svodovima crkve hrvatskih mučenika.
Tamburaškim orkestrom ravnat će s. Mirjana Turković, a zborom sestara dirigentica s. Vlasta Tkalec.

J.Š/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom