O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Odrastanje u Titovim zatvorima - predstavljanje knjige D. Sudara

1/1
Odrastanje u Titovim zatvorima - predstavljanje knjige D. Sudara
Odrastanje u Titovim zatvorima - predstavljanje knjige D. Sudara
Objavljeno: 30-04-2018

GOSPIĆ – Danas, 30. travnja u 18 sati u Dvorani KIC-a u Gospiću u organizaciji Hrvatskog društva političkih zatvorenika, HVIDRE LSŽ, HVIDRE Gospić I URV 9.GBR VUKOVI bit će upriličena promocija knjige Drage Sudara “Odrastanje u Titovim zatvorima”.

O knjizi ali i o životu Drage Sudara, jednoga od najvećih hrvatskih i ličkih domoljuba govorit će gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i dugogodišnja suradnica predsjednika Tuđmana Zdravka Bušić, dugogodišnji savjetnik predsjednika Tuđmana prof. Anđelko Mijatović i predsjednik Glavnog odbora HDPZ-a Marko Grubišić.

Drago Sudar rođen je 11. listopada 1930. u Brušanima, a preminuo je 30. travnja 2011. u Zagrebu. U osam desetljeća života – tri četvrtine proveo je u jugoslavenskim i američkim zatvorima i u emigraciji. Životni put malog (po stasu) Drage bio je ispunjen mukama, patnjama, neizvjesnostima, samoćom, usamljenošću, sumnjama, optužbama, nerazumijevanju sredine u kojoj je obitavao, jer mnogima nije bio jasan zbog svojih političkih stavova. Uhićen je 6. svibnja 1949. i osuđen na 13 godina robije i prisilnog rada. Kaznu je izdržao do posljednjeg dana u zloglasnoj Staroj Gradiški. Nakon izlaska iz zatvora Sudar 1957. bježi iz Hrvatske. Odmah po dolasku u Austriju postao je član Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, a nakon Austrije došao je u Kanadu, gdje je živio s prekidom do 1990. i bio je vezan uz Ujedinjene kanadske Hrvate i godinama je obavljao dužnost tajnika, a bio je i urednik društvenog glasila ”Nezavisna država Hrvatska”. Kad je počeo osloboditeljski Domovinski rat Sudar se vratio u Hrvatsku i radio je više godina u odjelu obavještajne službe na poslovima analitike. Najbolje je iznio svoje mišljenje o ljudima koji su bili u UDB-i i KOS-u, a ostali su na vlasti u Hrvatskoj nakon njenog oslobođenja.

HDPZ

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom