O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Oni su Hrvatska - projekcija igranog filma u Hotelu Jezero

1/1
Oni su Hrvatska - projekcija igranog filma u Hotelu Jezero
Oni su Hrvatska - projekcija igranog filma u Hotelu Jezero
Objavljeno: 15-04-2018

PLITVIČKA JEZERA - U kongresnoj dvorani Hotela Jezero na Plitvičkim jezerima 17. travnja (utorak) bit će prikazan igrani film "Oni su Hrvatska“, snimljenoga prema istinitom događaju o stradanju hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Projekcija filam je u 18 sati.

„Oni su Hrvatska“ je film redatelja Ivice Božića iz 2017. godine. Snimljen je uz vrlo mali proračun, od samo 4000 kn, prema priči “Zaboravljene bitke” brigadira HV Ivice Matešića Jeremije. Film je snimila Žene u Domovinskom ratu Zadar zajedno sa Udrugom VRSI FILM. Autori su ga snimali na zadarskom području od Uskrsa i to vikendima.

Film ukazuje na probleme što niti u jednom segmentu današnje države Hrvatske, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj hrvatske države, nego pače veliki broj institucija, udruga i novinara obezvrjeđuje i umanjuje vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata. Film je odgovor svima koji troše milijune na patetične pamfletske filmske uratke koji govore laži i neistine o Domovinskom ratu, ponižavaju žrtvu branitelja, ismijavaju se udovicama i roditeljima poginulih branitelja. Cilj filma je probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni da su ljudi za slobodnu Hrvatsku darivali najvrjednije što su imali, svoj život. Glumci u filmu su djeca i unuci hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar. Film je premijerno prikazan rujna 2017. godine.

Producent filma je Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, proizvodnja je Vrsi film, kamera je djelo Ante Božića, vizualni efekti Ante i Krešimira Božića. Snimljen u koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata, Zajednice udruge veterana Vojne policije Domovinskog rata RH.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom