O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

2. Pag Trail & Trekk

1/1
2. Pag Trail & Trekk
2. Pag Trail & Trekk
Objavljeno: 22-03-2018

METAJNA - Ovaj vikend, u subotu - 24. ožujka - u Metajni na otoku Pagu,  bit će održan drugi Pag Trail & Trekk! Ovu atraktivnu športsku manifestacija organizira tvrtka Outdoor, specijalizirana za adrenalinska događanja, zajedno s Turističkog zajednicom Grada Novalje.  

Pag Trail & Trekk – David Bowie Tribute! od samog je početka posvećena Davidu Bowieju i njegovu svevremenskom hitu Life of Mars, s obzirom na to da su kameni pejzaži otoka Paga nalik mjesečevim pejzažima i kao takvi predstavljaju neponovljivu atrakciju.

Drugo izdaje trekking utrke u Metajni, kao i ono prošlogodišnje, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će tri standardne kategorije primjene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika. Light kategorija planirana je na 7 kilometara, pri čemu cijela staza ima trail koncept, označena je i trčljiva. Active staza broji 13 kilometara, ima trail koncept, a u cijelosti je označena. Treća i najzahtjevnija je Challenger staza, dugačka 20 do 25 kilometara. Sadrži trekking i trail koncept, odnosno djelomično je trail, a djelomično trekking.

Prošle godine, na prvom trekking natjecanju održanom u Metajni, sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja, zastupljenih u svim kategorijama, a odazvale su se gotovo sve generacije brojnih sudionika, uglavnom pridošlih iz Hrvatske i Slovenije.

Start je, kao i lani, predviđen na rivi u Metajni, a u istom trenutku kada kreće start, kreću i zvuci popularne pjesme Davida Bowieja Life on Mars.

Lokalna zajednica i ove je godine na brojne načine i vrlo aktivno uključena u održavanje trekkinga u Metajni, a prijavljen je i znatan broj domaćih natjecatelja. 

Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike, uz zajedničko fotografiranje, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulum za sve sudionike.

Molimo da svojim dolaskom popratite ovu manifestaciju, koja predstavlja ambiciozni uvod u turistički (pred)sezonu. A meteorološke prognoze obećavaju nam i lijepo vrijeme!

A.Vuković

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom