O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Susret načelnika i Brinjaka

1/6
Susret načelnika i Brinjaka
Susret načelnika i BrinjakaSusret načelnika i BrinjakaSusret načelnika i BrinjakaSusret načelnika i BrinjakaSusret načelnika i BrinjakaSusret načelnika i Brinjaka
Objavljeno: 20-12-2017

Ulaskom u novi mandat, u općini Brinje nastavila se praksa susreta načelnika Zlatka Fumića s građanima. I ove srijede 20.12.2017. u 11 sati u Vatrogasnom domu Brinje okupilo se mnoštvo građana kako bi ih načelnik Zlatko Fumić izvijestio o učinjenom u proteklih 6 mjeseci rada. 

Uz načelnika Fumića, prisutni su bili zamjenik načelnika Milan Kolak, direktorica Komunalnog društva Brinje Josipa Pavlović, ravnateljica DV Tratinčica Ružica Perković i djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brinje na čelu s pročelnikom Marijanom Bardiovski. 

Prilikom izlaganja o svom radu, načelnik Fumić se dotaknuo mnogih tema koje su značajne za Općinu Brinje. Najviše govora je bilo o realiziranim projektima, ali i najavljenim za iduću 2018. godinu. Uz skromni proračun Općine Brinje, učinjeno je mnogo više no što bi se u danim okolnostima očekivalo. Od najznačajnijih projekata iz 2017. godine, načelnik Fumić je spomenuo ulaganja u infrastrukturu u protekloj godini, modernizaciju javne rasvjete uvođenjem LED rasvjete uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, uređenju okoliša po mjesnim odborima, pokretanju socijalne usluge poludnevnog boravka djece, stipendiranju učenika i studenata, nabavci kombi vozila za potrebe Zajednice sportova Općine Brinje, izgradnji dva dječja igrališta u Brinju i Jezeranama uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, nabavci traktora za komunalne potrebe uz pomoć sredstava Ministarstva graditeljstva, a uz to i financiranju rada udruga, socijalnih potreba građana, školstva, predškolskog odgoja i dr. Za 2018. godinu načelnik Fumić je između ostalog najavio projekt energetske obnove zgrade DV Tratinčica, izgradnju reciklažnog dvorišta, izgradnju vodovoda Križ Kamenica – Vodoteč s odvojkom za Brinjsku Kamenicu, projekt prijevoza starijih osoba koji će provoditi udruga Pavenka, projekt izgradnje tržnice, nabavke vatrogasne cisterne i mnoštvo drugih projekata. 

Osim načelnika Fumića, u izlaganje se uključila direktorica Komunalnog društva Brinje Josipa Pavlović koja je građanima dala informaciju koja se odnosi na najavljeno razvrstavanje komunalnog otpada koje kreće kada se stvore preduvjeti za digitalno praćenje istog, a najkasnije do 31.10.2018. godine. 

Nakon iscrpnog izlaganja načelnika, koji se dotakao svih tema u djelokrugu Općine, uslijedila su brojna pitanja građana. Načelnik je sa svima razgovarao o temama koje su ih zanimale i spremno odgovarao na sva pitanja. Na samom kraju susreta s građanima načelnik Zlatko Fumić je naglasio da će dok god obnaša funkciju općinskog načelnika truditi se održati ovakav vid komunikacije s građanima kako bi ih upoznao s radom Općine te kako bi direktnom komunikacijom o problemima s kojima se susreću iste što brže riješili zajedničkim snagama. Osim tog, u ime Općine Brinje zaželio je svim građanima Općine Brinje i svim ljudima dobre volje veseo i radostan Božić te sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu. 

A.M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom