O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Highlander Velebit – 9. do 14. rujna

1/1
Highlander Velebit – 9. do 14. rujna
Highlander Velebit – 9. do 14. rujna
Objavljeno: 04-09-2017

KRASNO - Highlander Velebit 2017 je planinarsko događanje koje će se po prvi puta održati od 9. do 14. rujna ove godine, a na kojemu će sudionici savladavati stazu dugu 104 kilometra koja prolazi kroz spektakularne ljepote Parka prirode Velebit, a uključuje i prolazak kroz dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit na sjeveru i Paklenicu na jugu.

Sudionici će sa starta u Zavižanu u etapama krenuti određenom stazom prema cilju koji se nalazi u Starigradu/Paklenici i trebaju završiti cjelokupnu stazu u pet dana. Sami nose opremu i osnovne namirnice, a dodatna hrana i napitci su osigurani na određenim lokacijama.

Događaj je vrlo zanimljiv i poticajan dugogodišnjim planinarima, rekreativcima, ali i početnicima kako bi doživjeli čari planinarenja na siguran način. Staza je u planinarskom smislu mjestimično vrlo zahtjevna no uz pripreme svatko ju može završiti. Za sigurnost sudionika, osim medicinskog osoblja, na raspolaganju je i jedna od najboljih spasilačkih ekipa na svijetu HGSS.

Cilj Highlandera Velebit je promoviranje zdravog života kroz kretanje i mobilnost na otvorenom, pa će tako svi sudionici koji prođu cijelu stazu dobiti medalju. Nadalje, edukacijom o sigurnom planinarenju i održivom odnosu prema prirodi cilj je stvarati nove zaljubljenike i štovatelje planinarenja, a ljepote parka prirode Velebit te NP Sjeverni Velebit i NP Paklenica značajno doprinose ubrzavanju tog procesa. Uz to, razvoj specifičnog proizvoda, kao što je Highlander Velebit, privlači nove posjetitelje s ciljem postizanja veće posjećenosti lokalnih znamenitosti i kulture te promocije lokalnih OPG-a, obrtnika i poduzetnika.

Nacionalni park Sjeverni Velebit imao je za zainteresirane sudionike dvije kotizacije, koje su se mogle osvojiti stranice NP Sjeverni Velebit.

Dobitnici će biti odabrani slučajnim odabirom, a rezultate će biti objavljeni 4. rujna poslije 12 sati.

NP S. V./M. K.

Foto: M. Katić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom