O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U četvrtak o idejnom rješenju IKC u Sincu

1/1
U četvrtak o idejnom rješenju IKC u Sincu
U četvrtak o idejnom rješenju IKC u Sincu
Objavljeno: 09-05-2017

OTOČAC – Za četvrtak je u gradskoj vijećnici u Otočcu zakazan radni sastanak vezan za projekt  „INTERPRETACIJSKO-KOMUNIKACIJSKI CENTAR KULTURNO-POVIJESNE BAŠTINE I BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI GACKE DOLINE“. 

Ovom prigodom bit će predstavljeno idejno rješenje Interpretacijskog centra, koji treba biti uređen i opremljen u zadružnom domu u Sincu.

Ovaj Projekt, razvojem jedinstvene točke privlačenja, interpretacijsko-komunikacijskog centra kulturno povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke regije će, na jednom mjestu, predstaviti primarnu atrakciju – rijeku Gacku i sekundarne atrakcije – kuturno-povijesnu baštinu i biološku raznolikost. To će biti prvi takav centar sagrađen izvan nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a pomoću njega će se promovirati Gacka regija kao jedinstvena destinacija. Ovaj centar predstavljati će novi javni turistički sadržaj koji će doprinositi razvoju šireg područja Grada i Ličko-senjske županije. Fizička veza, ali i sadržajna integracija, potrebne su za jačanje turističkog poduzetništva

Pripreme za kompletiranje dokumentacije se ovime primiču kraju te će uslijediti prijava projekta. Temelj ovog Projekta je razvoj koncepta održivog turizma u projektnom području. To je prilika za daljnju promociju “ključne atrakcije” – rijeke Gacke, a time i za povećanje broja posjetitelja i duljine njihovog boravka, odnosno prihoda iz turizma i povećanje broj zaposlenih

Realizacijom projekta “Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno povijesne baštine i bioraznolikosti Gacke regije” postojeća zgrada društvenog doma u Sincu preurediti će se u jedinstveni centar interpretacije baštine, kao javni turistički sadržaj. Projektom će se urediti i okoliš društvenog doma, odnosno novogs interpretacijskog centra. Novo sagrađena javna turistička infrastruktura predstavit će se, putem kvalitetnih informacija, zainteresiranim dionicima te će isti postati dijelom ukupne turističke ponude Grada Otočca.

Projektom se predviđa i implementacija niza edukacijsko demonstracijskih radionica te izrada straškog, odnosno akcijskog plana razvoja turističke destinacije provedbom participacijskih procesa animiranjem multisektorskih razvojnih dionika. Provedbom promotivnih aktivnosti postići će se uvrštenje (u drugoj godini realizacije projekta) nove turističke ponude u ponudu najmanje 3 turističke agencije, stvoriti će se najmanje 3 nova poslovna partnerstva između turističkih subjekata i drugih razvojnih dionika u pružanju proizvoda i usluga povezanim s novim integralnim turističkim proizvodom. Na taj način će se doprinijeti povećanju svijesti svih dionika o prirodnoj te kulturno povijesnoj baštini Gacke regije.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom